Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Bursa’daki hekimler, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi içeren düzenlemenin Meclis’e gelmesi için greve gitti. Şehirdeki hastane koridorları sessizliğe büründü, acil hasta dışında vakalara bakılmadı.

SADECE ACİL BAŞVURULAR KABUL EDİLDİ

“Emeği görmezden gelinen, mesleki değerleri yok sayılan, çalışma şartları sağlıksız, çalışma alanları güvencesiz olan bizler ‘Artık yeter, şimdi G(ö)rev zamanı!’ diyoruz” açıklamasında bulunan TTB, acil şartlar dışında sağlık kurumlarına başvurulmayarak sağlık çalışanlarına destek verilmesini istedi.

LİYAKATSİZ ATAMALAR DURDURULSUN

Açıklamada, bugün (8 Şubat) günü tüm illerde acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastaları, Covid-19 şüphesi ile sağlık kurum ve kuruluşlarına başvuruların geri çevrilmeyeceği de kaydedildi. TTB, sağlık çalışanlarının ücretlerinde en az yüzde 150'lik bir iyileştirme istiyor. Ayrıca “ek göstergelerin yükseltilmesi, angarya çalışmanın kaldırılması, sağlık hizmetlerinde reçete ücretinin iptal edilmesi, liyakatsız atamaların durdurulması, özel sağlık kuruluşlarında güvencesiz çalışmaya son verilmesi” talepleri arasında yer alıyor.

Hekimlerin haklarında iyileştirme yapan düzenleme, Aralık 2021'de önce Meclis’te bütün partilerin oylarıyla kabul edilmiş ancak daha sonra geri çekilmişti.

Editör: Haber Merkezi