Siyaseti doğru anlamak, doğru pencereden bakıp yorumlamak gerekiyor.

Hele, 18 yılını geride bırakan AK Parti iktidarına karşı genelde ve yerelde ortaya konulacak muhalefet refleksi, halkı heyecanlandırmak zorunda.

Figüranlığı değil, aktörlüğü seçmek, belirleyici olmak, suni gündemlerin ağına takılmamak, her muhalifin üzerine düşen kocaman bir görev olsa gerek.

Buradan yola çıkarak, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk halkının yakından ve ilgiyle takip ettiği bir lider.

2020’ye veda etmemize birkaç gün kala partisinin kongresindeki heyecan, bu fotoğrafın netliğini ortaya koyuyor.

Suni gündem tuzaklarına düşmeden, vatandaşı asıl sorunun ekonomi ve demokrasi olduğunun farkında. Teşkilatlarına da bu konuda mesajlar veriyor, ‘diri olun, heyecanlı olun, yerelde sıkı muhalefet yapın’ uyarısında bulunuyor.

Gelin görün ki, Babacan’a Bursa teşkilatının en başındaki kişiyi kim önerdi bilmiyorum ama kentteki onlarca sorunu görmeyen, duymayan, ilçe teşkilatlarını bile oluşturamayan bir isim.

Kimden söz ediyorum, İl Başkanı Serkan Özgöz’den.

Örnek vereyim, İYİ Parti’nin eski il başkanının şehrimizde esamisi okunmadı, kendisini sokakta göremedik. Muhalefet refleksi gösteremedi ve gitti!

Yerine gelen, seçilen Selçuk Türkoğlu, öyle adımlar attı, öyle muhalefet yapmaya başladı ki, İYİ Parti Bursa’nın 2,5 yılının nasıl boşa geçirildiğini, cümle aleme anlattı, özellikle Alinur Aktaş’ın uykularını kaçırdı.

Dolayısıyla DEVA Partisi’nin Bursa için görevlendirilen il başkanı, kimse kusura bakmasın ama Ziraat Bankası’nın 30 yıl önceki mıymıntı memurlarını aratan bir görüntü çiziyor.

Bursa’da her Allah’ın günü başka bir skandal yaşanırken, mutlaka muhalefetin söyleyecek sözü hasıl olurken, Serkan Özgöz ortalıkta yok.

***

Her partinin genel merkezi, il ve ilçe teşkilatlarının ürettikleri ile politikalarını geliştirirler, örnek alırlar.

Merak ediyorum Babacan ve ekibi Bursa’dan bu güne kadar ne aldı, hangi heyecanı gördü?

İl başkanı, koltuğuna oturduğu günden beri ortalıkta yok…

Hakikaten yok.

Bırakın gündemi okumayı, Büyükşehir Belediyesi’nin kaç katlı olduğundan bile haberi yoktur!

Kadim şehrin hafızası, biriciği, kocaman değeri Koza Han zemin taşlarını estetik bilmez, tarihten uzak Büyükşehir ekibi tarafından değiştirilirken, duyarlı insanlar kıyameti koparıyor, Özgöz’ü ara ki bulasın!

Kısacası DEVA Partisi Bursa’da ölü doğmuş durumda!

Serkan Özgöz’ün tavırları, kurucu yönetim kurulunun da heyecanını yitirmesine sebep olduğunu da görüyoruz.

Ali Babacan’ın yerinde olsam, 3 dakika düşünmem gereğini yaparım.

Neden mi?

Ben Anadolu’yu karış karış gezeceğim, halka ülkenin geldiği durumu anlatacağım, doğru politikalar üreteceğim ama Bursa İl Başkanı Özgöz, verilen mesajdan vazife çıkaramayacak, çıkarmayacak!

Kimse kusura bakmasın ama siyaseti yakından takip eden birisi olarak adamın aklına, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı acaba Ak Parti’li mi diyesi geliyor.