Eski Bursa Valisi İzzetin Küçük ve AK Parti’nin önceki dönemde Bursa Milletvekili olan Mustafa Öztürk, 23 Ocak’ta Mezitler’de trafik kazası geçirdikleri ve yaşanan kazada yardımlarına gelen polislerin görev yerleri değiştirildiği yazılmıştı.

Ancak, Gelecek Partisi’ne üye olan, yani devlet adamlığı sona eren Küçük’ü koruyan ekibin haliyle başka birimde görevlendirildiği ortaya çıktı.

Buna rağmen…

Yaşanan sıkıntıyı sosyal medya hesabından paylaşan Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Mustafa Öztürk, Küçük’ü koruyan polis memurlarının görev yerlerinin değiştirilmesine tepki göstermişti.

Mevzumuz bu değil elbette.

Yeni bir yol ve millete umut olmak için yola çıkan Gelecek Partisi ve teşkilatını Bursa’da temsil eden isimlerin başında gelen Mustafa Öztürk, keşke bildiği, cebinde not olarak gezdirdiği, şehrimizin sorunlarını da Küçük’e gösterdiği hassasiyetle paylaşsaydı diye düşünmeden edemedim.

Mesela Öztürk, Uludağ’da bulunan otellerin kanalizasyonlarının hala derelere aktığını biliyordur!

***

Şunu demek istiyorum, 3 milyonu aşkın insanın yaşadığı kentimizde onlarca sorun ve sıkıntı söz konusu.

İnanın…

Bursa’da sosyal medyadan paylaşılınca dertlerin ortadan kalkmadığı rahatsızlıklar çok!

Bu şehrin insanları muhalefetten ses, soluk, ‘kralın çıplak’ olduğunu haykıranları cadde ve sokaklarda görmek istiyor.

Muhalefet yapmak için tarla, zemin ve malzeme bol, Mustafa Öztürk.

Yıldırım’dan Nilüfer’e batçıklar kullanılarak, kırmızı lamba olmamasına rağmen 45 dakikadan önce gidilemiyor.

***

Dikkaldırım’da trafikteki keşmekeşten dolayı herkes isyan ediyor.

Dört mevsim Uludağ’a turist gelecek diyen eski bakan evde torun seviyor ama Türkiye’nin en önemli merkezinde oteller hala 9 ay kapalı.

Aralık ayından bu yana hafta sonları Uludağ’a çıkmak isteyen yerli ve yabancı turistler hala trafik çilesi çekiyor, saatlerce yolda bekliyor, çalışan araçlardan çıkan zehirli duman güzelim bitki örtüsünü mahvediyor ve bir Allah’ın kulu çıkıp da “hop bu şekilde yöneticilik yapılmaz” diyemiyor!

Başı hiçbir vincin kaldıramayacağı kadar utançla dolu insanlara inat, Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’ni kullanmasına müsaade edilen sahte şeyhle ilgili sizin kıyameti koparmanız, yeri, göğü inletmeniz gerekmiyor muydu?

***

Mustafa Dündar’a dönüp, bu adam naylon faturadan içerde yatmış, 'sen nasıl oluyor da burasını bu şahsa tahsis ettin' denilemez miydi?

Aklımızla alay edenlerin uykularını kaçırarak; Yalova, Mudanya, Ankara Caddesi üzerinde, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda dikey mimarilere kimin izin verdiğini ortaya çıkarmayacak mısınız?

Mustafa Bey; asıl, asil ve küçük olmayacak kadar büyük mevzular gündeminizi meşgul edeceğine inanıyorum.

Bizim şehrimiz öksüz ve yetim!

Bir ışık yakın, kibrit yoksa Musa olun.

Şehrimizdeki muhalefet sizi örnek alsın, Bursa’nın sorunlarını çözmek, birilerinin uykularını kaçırmak için demokratik fırsatları değerlendirmek gerekiyor.

Kentimizin caddeleri, sokakları muhalefetten çıkacak sesi bekliyor.