Görünmeyen bela koronanın şakası yok, normalleşme sürecinin ardından vakalarda artış ürkütüyor.

Her gün onlarca genç, yaşlı can hayattan kopuyor.

Durum böyle olunca, düğün, nikah, sünnet, kına ve ne işe yaradığı belli olmayan, gürültüden ibaret asker eğlencelerine kısıtlama getirildi.

Dolayısıyla.

Halay çekmeyin, hoplayıp zıplamayın uyarıları sıklıkla yapılıp duruyor.

Gerçi uyarıyı yapan üst düzey yetkililer, bazen kuralları kendi çiğniyor ama olsun burası Türkiye!

***

Şimdi gelin sizlerle Mustafakemalpaşa’ya bir göz atalım.

İlçede bulunan Amfi tiyatronun uzun yıllar atıl durumu, sahipsizliği hepimizi üzmüştü. Kapıları, camları sökülmüş, kalebodurları talan edilmişti.

2019’da yapılan yerel seçimde AK Parti’den aday gösterilen Mehmet Kanar, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, tiyatronun öksüzlüğü sona erdi; elden geçirilip hizmete açıldı.

Açıldı açılmasına ama pandeminin ardından tiyatroda haftada bir- iki düğün yapılıyormuş.

Kontrolü belediyede olan ve tabi ki belediye tarafından kiraya verilen amfi; her ne hikmetse, yapılan tüm düğünler ilçede yaklaşık 3 bin 500- 4 bin nüfusa sahip olan ve belediye meclisinde bir tane meclis üyesi bulunduran Romanlara ait olması, dikkat çekiyor.

Düşünsenize her hafta, üst üste, saatlerce devam eden, bir birlerine sarılan insanlar, maskenin, mesafenin ortadan kalktığı düğünler!

Çok ilginç değil mi, düğünler yasak olup, sadece nikahlara izin verilmesine rağmen, Roman yurttaşlar, belediyeye ait tiyatro alanında eğlenip, halay çekmesi hakikaten şaşkınlık verici.

Duyarlı vatandaşlar, çeşitli kurumlara yaptıkları şikâyetlerin hiçbir işe yaramadığını söylediler.

 Belediyeyi bile aradıklarında, tamam, hallederiz gibi cevaplarla karşılaşıyorlarmış.

Öyle tahmin ediyorum ki Mustafakemalpaşa’ya vizyon katmak için çaba sarf eden Mehmet Kanar’ın burada yaşanan skandaldan haberi yok.

Başkan Kanar’ı biz de uyaralım…

Bir an önce şikayet konusu olan düğünlere son verin. Eğlenceye dalanlar yüzünden hayatlarını kaybedenlerin sayısı ürkütüyor.

Mustafakemalpaşa’nın adı Türkiye’de koronalı ilçe olarak değil,  Manda köyü, Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek kaplıcaları, kavunu, karpuzu ile anılmak, tanınmak istiyor.