Hüzünle tanışmak isteyenler, insanların yüzüne değil, gözlerine bakmaları yeterli.

Posterler, bayraklar için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Yolu Şehreküstü Meydanı’na düşenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev resmi, Türk bayrağı ve 15 Temmuz şehitleri karşılıyordu.

Burası birçok kişi için buluşma, fotoğraf çektirme noktası ve zaman zaman basın açıklamalarının yapıldığı bir alana dönüştü. Yanı sıra,  nasıl olduysa kurutulmayan, yaşayan tek çınar ağacında dinlenen güvercinlerin de mekanı.

Tabi, güvercinlere, oraya kon, burada uç denemediği için, AK Parti il binasının duvarında asılı olan posterlere pislediklerinden dolayı, kötü bir görüntü oluşmuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu burada teatral basın açıklaması yaparak, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarına eleştiri getiren Saadet’lı gençler, açıklama öncesi, ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Türk bayrağının bulunduğu portre kuşlar tarafından pisletilmiş durumda. Burasının derhal belediye tarafından temizlenmesini talep ediyoruz’ diyerek haklı bir uyarıda bulunmuşlardı.

Yapılan açıklamanın üzerinden 2 gün geçtikten sonra, yani pazartesi günü brandaların söküldüğünü gördük.

SP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Durmuş’u posterlerle ilgili yaşanan gelişmeden dolayı aradığımda, ‘Biz buraya açıklamamızı yapmaya gelmiştik. Ancak, güvercinlerin Cumhurbaşkanımızın posterini ve Türk bayrağını pislettiklerini fark edince, basın açıklamamızın başında uyarı yaptık, Bursa’ya bu görüntülerin yakışmadığını söyledik. Kısa süre sonra posterlerin yerinden söküldüğünü görünce sevindik. Demek ki uyarımız dikkate alınmış. Biz amacımıza ulaştık’ yanıtını verdi.

Her ne olursa olsun, Saadetli gençler, aylardır, güvercin saldırısına maruz kalan brandaların değişmesine vesile olmaları önemli.

Neden önemli?

Bursa’ya yakışmayan bu görüntüye gözlerini yummadıkları için.

Şehrimizin sorunlarıyla dertlenen adımlar atmaya hazırlandıkları için.

Mesela.

Yönetime yapılan takviyelerle birlikte, SP’li gençler, Bursa’nın tozunu atmaya hazırlanıyor.

Masa başında değil, sokakta siyaset yapmaya, yerel yöneticilerin uykularını kaçırmaya kararlılar.

En az ayda 3 basın açıklaması yaparak, ezberleri bozacaklarını söylüyorlar.

Güvercin eleştirisi ile başlayan hamle, bakalım hangi sürprizlere gebe.