Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Saadet Partisi’ndeyken AK Parti’nin ekonomik politikalarını gaz lambalı, Erdoğan maskeli basın açıklamaları ile eleştiren başkan yardımcısı Ali Molla Salih,

Sosyal medya hesaplarından muhtarları ziyaret edip, vatandaşın evinde kahve içip, STK’larla buluşunca icraat yaptık algısı oluşturup, paylaşım yapmakta pek maharetliler.

Gelin görün ki, bu teyemmüm taşı icat eden belediyenin kerameti kendilerinde saklı olan kişileri, Yıldırım’ı vizyonsuzluktan kurtarmak adına, tefekkür edemiyorlar.

İlçenin,

Kaçak yapı başta olmak üzere, Brezilya’nın banliyölerini andıran kenar mahallelerindeki çöpleri toplamayı akıl edemiyorlar ki, cadde ve sokaklarda oluşan çukurları nasıl kapatsınlar?

***

Gelelim aşurenin faydalarına.

Geçtiğimiz hafta, teyemmüm taşı belediyesi sınırlarında bulunan Bursa’mızın en eski semti Mollaarap Mahallesi Çimen Caddesi’nde, UEDAŞ ekipleri çalışma yaparken yolun altından geçen kablo kısa devre yapıyor. Haliyle enerji kesiliyor, kış günü ahali karanlıkta kalıyor; kombiler çalışmayınca çocuklar, bebekler, yaşlılar soğuktan titriyor.

Vatandaş, elektrik arıza 186’yı sürekli arıyor. Akşamüzeri gelen UEDAŞ yetkilileri kablonun yanan, kısa devre yapan yerini tespit ediyor, boyayıp işaret bırakıp, olay yerinden tüyüyorlar!

Gece 24’e doğru iki kişiden oluşan yol tamir ekibi, arızanın yaşandığı yolu yaklaşık 5 m² ve 60 cm derinlikte kazarak alttaki yanan kabloyu açığa çıkardıktan sonra, ‘bizim işimiz bitti, kablo ekibi gelecek, onaracak’ diyerek bu işçiler de ortadan kayboluyorlar.

Bitmedi beyler ve bayanlar.

Yeni Türkiye’den, Bursa’dan manzaraları aktarmaya devam edelim.

Ertesi gün UEDAŞ’ın kablo ekibi olay yerine teşrif ediyor, kablo yarım saatlik bir çalışma sonucunda onarılıyor ve mahalleye enerji veriliyor. Kazılan çukur, yolun kenarındaki boş arsadan alınan toprakla kapatılıyor.

Rezaleti aktarmayı sürdürelim.

Mollaarap sakinleri bu utançla yüzleşirken Ali Molla Salih, muhtarlara Erdoğan tablosu verip tribünlere oynamaya, Oktay Yılmaz Bey de, tespit edilen evlere gidip, “kahve ısmarlayın da içelim” demeye devam ediyor.

Çimen Caddesi’nde UEDAŞ’ın toprakla kapattığı yol, cumartesi ve pazar günü yağan yağmurun etkisiyle kara deliğe dönüşünce, mahalle sakinleri UEDAŞ’ı bir kere daha arayıp yolun asfaltlamasını talep ettiklerinde, vatandaşın elektriğini borcundan dolayı kesmekte pek maharetli olan UEDAŞ vatandaşa, “bizim işimiz buraya kadar, asfaltı belediye dökecek, anlaşmamız böyle” cevabını veriyor.

25 Ocak pazartesi günü yoldaki çukurun kazalara sebep olacağını düşünen semt sakinleri, teyemmüm taşı dağıtmaktan hizmet yapmayı unutan Yıldırım Belediyesi’ni arayarak adres verip, caddedeki çatlayan, patlayan yerin asfaltlanmasını istiyorlar.

Ama talebi yerine getirecek liyakatte belediye görevlileri olmayınca, cek ve cak mevzularıyla manipüle ediliyorlar.

Ardından ne mi oluyor,

Önce motosikletli bir kurye akşamüzeri aydınlatmanın da yeterli olmadığı caddede o meşhur çukuru fark edemiyor ve motor bir yana, kurye başka bir yana kuş gibi uçuyor. Şükür ki ekmek parasını motor tepesinde kazanan genç, kazayı hafif sıyrıklarla atlatıyor ama mort pert!

Allah sayılarını arttırsın, yaşanan talihsiz kazanın ardı sıra mahalleli, motosikletli gence haklısın, hakkını ara telkininde bulunuyor. Kazazede de Yıldırım Belediyesi’nde bir yetkiliyle görüştükten sonra olay yerine zabıta geliyor ve genç zabıtaya haklı olarak tepki gösteriyor. Tam o sırada bir başka motosikletli de bubi tuzağı çukura giriyor!

Zabıtalar, yaşanan ikinci kazaya rağmen, çukurda önlem almadan olay yerinden ayrılıyorlar. Zaten, şuurlu davranmaya, pratik adımlar atmaya gerek yok!

Saat 21.10’da kamyonetle gelen bir işçi çukura stabilize taş ile doldurduktan sonra fotoğrafını çekiyor ve nihayetinde malum yeri terk ediyorlar.

Ve mutlu son!

Amma velakin 10 dakikada bitecek iş, neredeyse bir hafta sürükleniyor. Yara bereyle beraber!

Allah göstermesin, bu çukurdan kaçayım, aracım, motorum zarar görmesin diyen sürücüler, ölümlü, kalıcı yaralanmalı kazalara sebep olsalar, teyemmüm taşı, kahve fincanı dağıtıcısı Yıldırım Belediyesi’nin fanileri, hangi çap ve markada mazeret üretebilirler?

Boşuna demiyoruz, Bursa’nın en vizyonsuz belediyesi teyemmüm taşı dağıtmaktan vatandaşa hizmet götüremeyen ‘Yıldırım’ diye.

Oysa kendileri dahil olmak üzere, iki dakika tefekkür etmiş olsalar, dağıttıkları teyemmüm taşlarını Mollaarap’taki o çukura dökerler, mahallenin gönlünü kazanırlardı ama nerede o aşk ve çalışma azmi, Kazım!

Siz siz olun, vali, kaymakam, belediye reisi, yardımcısı gördüğünüzde selfi çekinmek yerine yaşanan skandalları yüzlerine demokratik şekilde haykırın, çünkü zararın neresinden dönersek kar.