Hep anlatılır ya, Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası yıllar evvel Anadolu kentlerinde konser verir de halk adeta zulme uğrardı.

 Bu misalin tam tersi Bursa, Bursa olalı böyle coşkulu milli bayram kutlamadı. Halen kendini bilmez bazı belediye başkanları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tebrik billboardlarında Mustafa Kemal Atatürk'ü görmezden gelirken, Osmangazi Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni dönemin ilk milli bayramında coşkuyu halka taşımayı başardı.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Osmangazi Gençlik ve Spor Şöleni’nde Reckol, Kuty ve Ege Boran, Emre Kaya ve Haluk Levent verdikleri konser ile gençlerin bayram coşkusuna ortak oldu.

Belediye binası önünde düzenlenen 3x3 Atatürk ve Gençlik Sokak Basketbolu Turnuvası’nın gösteri maçında sahaya çıkan belediye başkanları, kibri, egoyu, korumaları bir kenara bırakıp gençlerle maç yaptı.  

Erkan Aydın, Mustafa Bozbey, Şadi Özdemir, Şükrü Deviren, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in de ter döktüğü maçta keyifli anlar yaşandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ‘Gençlik Şenliği’ Hüdavendigar Kent Parkı’nda dolu dolu etkinliklerle gerçekleşti. Gençlerin gün boyunca renkli, sportif ve interaktif etkinliklere katıldığı şölende, coşku Hande Yener konseriyle doruğa çıktı. Son yıllarda AK Parti'li belediye başkanlarının Atatürk'ü ismini anmaktan adeta korktuğu günlerden mütevazi başkanların Atatürk fotoğrafı baskılı formalarıyla gençlerle buluşup bayram sevincini sokağa taşırdılar.  

Metro vagonlarının camlarına asılan bayraklar ise bayramın ruhuna yakıştı.

Hatırlatmak gerekirse, yıllardır milli bayramlar adeta zoraki kutlamalarla oldukça sönük geçiyordu. Bunda iktidar partisinin yaklaşımı da önemliydi ama beceriksiz ve korkak yerel yöneticiler milli bayramlardaki heyecanı halka yansıtamamıştı.  Osmangazi'de Erkan Aydın’ın, Büyükşehir’de Mustafa Bozbey'in iş başına gelmesiyle yaşanılan zihniyet değişimi daha ilk milli bayramda herkesin dikkatini çekti.

 Koltuğu hiç kaybetmeyecek gibi davranan Mustafa Dündar'ı sokakta artık tanıyan bile yok.  Kimse kusura bakmasın tepki gösteremese de vatandaş küçük görmeden ve egodan çok çekti.

Buradan yola çıkarak,

Kentimizin çiçeği burnundaki yerel yöneticileri de asla  unutmasınlar; bu halk nasıl Dündar ve kendi basınının bile sosyal medya paylaşımlarına mecburen ölü taklidi yaptığı Alinur Aktaş'ı auta attıysa, görevini iyi yapamayan herkesi bir anda saha dışına çıkarabilir.

Anımsatalım,

Kim ne derse desin Bursa’da yaşayanlar 19 Mayıs coşkusunu uzun seneler sonra ilk defa iliklerine kadar yaşadı, gülüm.