Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinde veya öncesi sonrası fark etmez "Mini etekle nasıl üniversiteye gidiyorsan başörtüsüyle de gidilmeli" diyen özgürlükçü kesim AKP'yi iktidar yaptı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde okul birincisi olmasına rağmen sırf başörtülü diye diploması verilmeyen kız öğrencinin gözyaşları içinde yerlerde sürüklenerek dışarıya atılması bu millete bu kadar zulüm edilmez dedirtti.

Genç kızların biz eğitim almak istiyoruz başörtümüz dini inancımız gereği dedikçe örtüleri zorla başlarından çıkarılıp coplanmaları 2002 genel seçimleri AKP'yi sandıktan zaferle çıkardı.

Ben hayatımda ilk ve son defa sırf insanların özgürlükleri kısıtlanmasın, gençler gözyaşı dökmeden eğitim alsınlar diye AKP'ye oy verdim. İyimi yaptım vallahi en doğrusunu yapmışım hiç pişmanlık duymadım. Sonra oy verdim mi tabi ki hayır.

Neden peki?

Çünkü AKP zamanla güç zehirlenmesine uğrayıp dini değerlere sahip çıksa da, etrafını saran, “Yalakalıkta sınır tanımayanlar örgütünün dalkavukları” hiç eksilmedi aksine ödüllendirildi.

Mesela "Bakara makara" diyerek ayetlerle dalga geçen Egemen Bağış'ın Büyükelçi yapılması gibi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Erdoğan'a dokunmak bile ibadettir", "Erdoğan ikinci peygamberdir", “Türkiye'nin başında öyle bir lider var ki dünya liderliği kabiliyetinde ve Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var" diyen, şirk çeşmesinin kurnasını açan zavallılara siz kimsiniz demedi.

***

Gelelim hafta içinde yaşanan utanca.

TBMM'de düzenlediği toplantıda CHP'li Özgür Özel, o günleri yeniden hortlatmak adına bu milletin milli ve manevi değerlerine skandal sözleriyle çomak soktu...

Kafası ilk çağlarda fren yapmış Özgür Özel denilen densiz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 4-6 yaşındaki çocuklar için açılan Sıbyan Mektepleri'ni “orta çağ zihniyeti” olarak tanımlıyor.

Sağır kulaklı Özgür Özel, eminim bu kurslarda neler yapıldığını bilmeden çıkıp konuşmuş "Bu kafayla Bilim'in B'si yok, Fiziğin F'si olmuyor" diyor.

 

Diyaneti en çok eleştirenlerden biri olarak ben üç çocuğumun okul öncesi eğitimlerini Diyanet’in bu merkezlerinde aldırdım. Şükürler olsun ki bilimi de, fiziği de çok iyi öğrendiler. Sevgiyi , saygıyı, doğruluğu- güzelliği yalanın, iftiranın basit insanların işi olduğunu orada anladılar.

AKP insanları ötekileştire, ötekileştire kendinden nefret ettirdi. Oy potansiyeli düşmeye başladı, freni patlamış araba gibi uçurumun kenarına gidiyor, siz insanları kucaklayacağınıza onlar gibi ötekileştiriyorsunuz, soruyorum bu kafayla mı iktidar olacaksınız?

Türkiye’nin “Birleştiren Gücü” sloganıyla iktidar yoluna çıkmışsınız ama daha denizi görmeden siz çoktan zehirlenmişsiniz bile...

Rahmetli Erbakan hocamın dediği gibi "Hadi oradan hadi oradan beee "

CHP, İslam karşıtı uygulamalar ve düşüncelerle anılan bir parti. CHP, laiklik ilkesini savunduğunu iddia ederken; nedense CHP'nin adı sadece İslam dini karşıtı uygulamalar ve düşünceler ile özdeşleşmiş durumda. CHP'nin tek parti döneminden beri, süregelen tarihi de İslam karşıtı uygulamalar ve fikirlerle dolu!

İşte CHP bu yüzden bırakın iktidar olmayı bu söylemlerle ülkeyi yönetmeyi rüyasını bile göremez. Bırakın insanların sinir uçlarıyla oynamayı işinize bakın...

Siz Türk halkının dini duygularına saygı göstermezseniz, daha çoook TUİK'e gider, kapıda bekler Milli Eğitim Bakanlığı'na gider, kapıda kilit görür geriye dönersiniz...

Bu kurslar Cumhuriyete zarar vermiyor ama sizin gibi sığ düşünceliler hem Cumhuriyete, hem Atatürk'e zarar veriyor.

***

Özgür Özel, İslam dininin temellerine dil uzatmak, milli ve dini değerlerimize kokmuş ağzınıza almak ne senin nede senin gibi düşünenlerin haddi değildir. Bu milleti mayasında yoğrulmuş İslam dininden ve dini değerlerinden kimse koparamayacak...

CHP Bursa İl Başkanlığı'nda adını bile anmaya gerek duymadığım Eğitim Sekreteri gereksizin

“Bu nasıl bir Allah ki, Türkiye’nin içine etmeyi ant etmiş, elçi olarak da AKP’yi görevlendirmiş” paylaşımına diyeceğim tek şey ALLAH seni bildiği gibi yapsın...

Bu yozlaşmış dili reddediyor ve şiddetle kınıyorum...

Son olarak İhsan Şenocak hocadan bir örnek vereyim.

Kur’an-ı Kerimin baş kitap olduğu medresede Cezeri gibi fizikçi, Biruni gibi tıpçı, Ali Kuşçu gibi matematikçi, Baki gibi şair, Sinan gibi mimar, Barbaros gibi asker, Fatih gibi devlet adamı yetişti. Yüzyıl önce Kur’an’ı yasaklayanların dünya çapında yetiştirdiği bir ilim adamı var mı? Kur’an-ı Kerim bu milletin çocuklarını camide kulluğa, çarşıda dünyayı imara, mektepte okumaya, kışlada akıncı olmaya, hastalıkta sabra, zaferde tevazuya, bağda çalışmaya, fabrikada üretime, devlette Ömer(ra) gibi adil olmaya çağırır.

Ebubekirlerin sevincini, Ebucehillerin öfkesini artırır.

Bu saatten sonra CHP'ye oy vermek mi ?

Düşünmek lazım...