Ne asgari ücretle çalışanlar, ne de emekliler maaşlarına yapılan artıştan memnun değil.

Maaşlar cebe girmeden fahiş elektrik ve doğalgaz zamlarıyla yok oldu.

Elektriğe yapılan zam herkesi perişan etti. Yurdun farklı şehirlerinde ellerindeki faturalarla isyan eden insanları ekranlarda gördük.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik zammının geri alınacağı havası içinde yaptığı kabine toplantısı sonrası, “150 kilovatsaat sınırını 210 kilovatsaate çıkarıldığı müjdesini” verdi. Nasıl ama zamdan geri adım yok, “kilovat sınırını genişlettik, sevinin artık” müjdesi var.

Sahada yaşanan kırılmayı, nefreti, isyanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştıracak, ya da bu trajediyi bizzat tespit edecek vekil ara ki bulasın.

Örneğin Bursa’da bindirilmiş kıtalar halinde hareket ediyor AK Parti’nin vekilleri.

Sürekli kapalı alandalar, sokakta ne yaşanıyor haberleri yok. Düğün, sünnet ve dernek. Yüzlerine “gülmekle programlanmış” dar alandaki kitleler, esnafın, işçinin, emeklinin zor durumunu dile getirmiyor.

Çünkü hepsinin ayrı hesabı, planı söz konusu.

İktidar gücüne rağmen Trabzon’da gördük ki, artık miting meydanları da, salonlar da dolmuyor. Vatandaş geçim derdinde, ayın sonunu getirememenin perişanlığı içinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baraj, yol, havaalanı, millet bahçesi icraatları halkın umurunda değil, çünkü fahiş zamlar can yakıyor. Canı yanan insanlara da ne anlatırsanız anlatın, bir kulağından giriyor, diğerinden çıkıyor.

Bir yanda fiyatları düşüreceğiz diyen Erdoğan, diğer yanda ise kabine toplantısı sonrası “Enflasyondaki belli bir döneme mahsus arızi yükselişin kamburunu maalesef bir müddet sırtımızda taşımak mecburiyetinde kalacağız” itirafında bulunuyor.

Şimdi merak edilen şu, bu “arızi yükseliş” hangi döneme mahsus?

Bakıldığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarı 20 yıl kadar önce değil de, yeni devraldığını ve daha önceki muhalefet hükümetinin “kamburunu” taşıdığı izlenimi sergileniyor.

Dolayısıyla açlık yüzünden eline geçen maaşı cebinde tutamayan halk, burnundan soluyor.

Demedi demeyin, elektrik faturaları AK Parti iktidarının 2023 seçimlerinde başına bela olacak; o zaman “150 kilovatı, 210’a çıkardık” ifadeleri de para etmeyecek.

Orta yerde sevinilecek, alkış tutulacak bir şey yok!

Ya ne var, halkın mutfağındaki yangını, hanelerden yükselen feryadı göremeyenler var.