Hatırlayanlarınız vardır, geçtiğimiz yaz Kestel Belediyesi’yle ilgili iş insanlarını haraca bağlandığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Bu işin de, bağış adı altında yapıldığı belirtiliyordu.

“1 TL’ye ekmek satıyoruz, vatandaşa hizmet ediyoruz” algısıyla AK Parti Genel Merkezi’nin maneviyatını görmesi için çırpınan Belediye Başkanı Önder Tanır, karalama kampanyası yapıldığını belirterek, kendini savunmuştu.

Destek kıtalarıyla birlikte Kestel dururken, Osmangazi’de, Merinos Gölpark’ta boy göstermişti.

Şimdi aynı belediye başkanı, yeni seneyle ilgili, yine kendi ilçesi dururken, nasıl olsa cebinden çıkmayan ama vatandaşın parasını, Nilüfer ilçesinin caddelerindeki billboardlara boy boy reklamlar vermiş.

Anlaşılan Tanır’ı etrafındakiler etkilemekte, para harcatmakta pek maharetliler.

Nasıl olsa hesap soran, eleştiren yok. Ver belediyenin kasasından parayı, bol yıldızlı, “yeni hedeflere, hep birlikte” sloganının yanında kravatsız, halkın adamı imajlı başkan fotosu, oldu, bitti!

Kestel’de yaşayanlar için kullanılması gereken paraları, kendi tanıtımı için Nilüfer’de harcayan başkan.

Vallahi süper, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarruf tedbirlerini ne takan var, ne de uygulayan.

Çalsın sazlar, oynasın kızlar!

Demek ki AK Partili Kestel Belediyesi’nin vizyonu bu!

Tek dert, o tatlı koltukta bir dönem daha oturabilmek için çeşitli algılara müracaat etmek. Yeter ki 30 kilometre uzaklıktaki ilçenin caddelerinden geçenler beni görsün rüyası, rabıtası!

İnanın, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın kendisini tanıtmak için harcadığı binlerce TL’yi yüzlerce dar gelirlinin elektrik, doğalgaz faturalarını ödeyecek bir akılla hareket etseydi, etrafındaki nargileciler üzülür ama garibanlar sevinirdi.

Tanır, acının sesini duymak yerine, Nilüfer ilçesinde billboardlarda asılı olan fotoğraflarıyla övünüyor, israf yapıyor. Tüyü bitmemişlerin haklarına savurganlık yapıyor.

Böyle mevzular olurken, Kestel’deki muhalefetin kış uykusuna yatması, ezberleri bozamaması ise çok üzücü.