Bursa için dertlenenler; kentin katma değerini arttırmak için turizm ve ihracata önem veriyor.

Bunun için de boş durmayıp, çaba sarf ediyorlar.

Haklılar da…

Örneğin BTSO Başkanı İbrahim Burkay,  plansız sanayinin, planlı şekilde şehrin dışına çıkarılması için didinip durdu.

Gittiği her yerde; Ankara’da bakanlarla buluştuğunda, Bursa’da misafir olduklarında sıkışmışlığı, hava kirliliğini ve ortaya çıkan kötü görüntüye dikkat çekti.

Yerel yöneticilerle de istişareler yaptı, Avrupa’dan örnekler verdi.

Sonunda, doğru yol bulundu.

Geçen hafta 2 binden fazla, Bursa’nın farklı bölgelerindeki firma yöneticisiyle Merinos platosunda iftarda buluşma gerçekleşti.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, BTSO KOBİ Konseyi Başkanı Cafer Yıldız ve Konsey Başkan Yardımcısı Arif Demirören katıldı.

Buluşmada iş insanlarına konuşan İbrahim Burkay,  Bursa’daki plansız sanayi alanlarında 300-500 metrekarelik atölyelerinde, büyük işler başaran binlerce firmadan söz etti. Büyükşehir Belediyesiyle birlikte kentin dışında hayata geçirecekleri KOBİ OSB projesini anlattı.

Ölçek ekonomisine uygun, kapasite artışlarına imkan sağlayan, modern lojistik imkanlarla desteklenen işletmelerin daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacaklarına dikkat çekti.

Sıkışıklık deyince, bu KOBİ OSB adımıyla kent içi trafiğini kullanmak zorunda kalan firmalar da stresten kurtulacak, haliyle trafikte de bir rahatlama olacak.

Örneğin, düzensizliğe son vereceklerini dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrimizin doğusu ve batısında rezerv sanayi alanları oluşturarak sanayi işletmelerinin taşınmasını sağlayacaklarını söyledi, kamulaştırma çalışmalarına başlayacaklarını aktardı.  Aktaş’ın KOBİ OSB’den bahsederken heyecanının bir kat daha arttığını gözlemledik.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala da, Bursa’nın ekonomisiyle dünya şehri olduğunu, KOBİ OSB projesinin kente vizyon katacağını anımsattı.

Evet, Bursa’nın farklı mahallelerinde, semtlerinde kalan, Pakistan’ın Peşaver’inden farksız sanayi görüntüleri, dünya şehrinin karizmasını çiziyordu.

Yakın zamanda bu sıkışıklık ve kirlilik ortadan kalkacak, emeği geçenleri de tarih hatırlayacak, yazacak.

Bursa rahatlayacak…