Hatırlatmak, hafızayı tazelemek, ezber bozmak her fani için acı bir reçetedir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, başbakanlığı döneminde “İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz. 17-25 Erdoğan” diyerek eleştiriyordu.

Aynı Bahçeli, Ankara’da kurulan pusu sonucu katledilen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ailesine başsağlığı dilemeyi akıl etmedi. Ama 90’lı yıllarda işlenen cinayetlerde parmağı olan “Yeşil” kod adlı katil Mahmut Yıldırım’ın posterinin açıldığı Bursaspor- Amedspor maçında yaşananları görmesine, bilmesine rağmen yeşil beyazlı taraftarlara grup toplantısında selam çakarak, tribünlere oynadı!

***

Bu konuyu burada kapatıp diğer meseleye gelelim.

Çok öncelerden tahmin ettiğimiz,

Geçtiğimiz pazartesi günü Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ilan edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kolları sıvadı. İttifakı genişletmek için diyaloglara başladı.

CHP’nin Grup Başkanvekillerinden Özgür Özel, dün katıldığı televizyon programında Kılıçdaroğlu’nun HDP’yle görüşeceğini açıkladı.

Meslek büyüğüm Suat Oktay Şenocak, Sokaktaki Adam YouTube kanalında, Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye yapacağı ziyaretin kamuoyuna açık, seçmenin gözünün önünde olması gerektiğini dile getirdi.

Bence mantıklı ve doğru bir öneri.

Neden derseniz,

Görüşmenin manipüle edilmemesi,

Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmenin dezenformasyona kurban gitmemesi.

Geçmişi hatırlayın, AK Parti HDP’yle barış süreci sırasında müzakereler yapmış, iki partinin kurmayları toplantılar düzenlemişti.

2 sene önce HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AK Parti’yle aralarında yaşanan gerginlikle ilgili, "Çözüm süreci başarıya ulaşırsa nelerin yapılacağına dair bizlere vaat edilenleri açıklamazsak namerdiz" deyiverdi.

Yani, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin karşısına rakip olarak çıkacak olan Kemal Kılıçdaroğlu HDP’ye misafir olduğunda, her atılan adım milletin menfaati, huzuru içinse, yapılacak görüşmede “ne konuşuldu, ne vaatlerde bulunuldu, ne istendi, ne verildi” cümle alem bilsin.

Bilsin ki, kafalarda soru işareti kalmasın.

Hatta siyaset tarihine geçsin bu görüşmenin kayıtları, görüntüleri.

Kemal Bey, şaşırtsın kendisi hakkında dedikodu yapanları. Rahatlatsın vicdanları.

Zaten demokrasi vaadinde bulunan, şeffaf olunacağını belirten, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıyı en kısa sürede ortadan kaldıracağını söyleyen Kılıçdaroğlu’nun kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırması gerekir.

Bu arada, seçmenin huzuruna çok ciddi kampanyalarla hazırlanan AK Parti, Kürt seçmenin gönlünü kazanabilmek için söylem değişikliğine gidiyor.

İktidar partisinin önemli isimleri, HDP’yle PKK’yı ilişkilendirecek sözleri sarf edilmemesi, yanı sıra doğru vekil adaylarıyla doğu ve güneydoğuda kampanya süreci yürütecekleri belirtiliyor.

Acayip günler bizleri bekliyor,  Meral Akşener’in Cuma çıkışını köpürte köpürte kullanacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı, Kılıçdaroğlu ve ekibinin işi hiçte kolay değil.