Fabrika ayarlarına dönmek aslında düzelen bozulan bir şeyin aslına dönüşü olarak kullanırız.

Peki CHP’de yapılan kurultay sonrası neden böyle bir başlık kullandığımı sizlere izah etmek istiyorum. CHP Kemal Kılıçdaroğlu zamanında ilk defa “CHP” zihniyetine karşı olan kesimi heyecanlandırmıştı.

Çünkü ister kabul edin ister etmeyin Türk Toplumunda özellikle İslami kesim tarafından CHP iyi bilinen bir parti değildir.

İslam’a karşı bir ismi çıkmış bunu kırmak çok kolay gözükmüyor. Kemal Kılıçdaroğlu döneminde toplumun her kesiminden helalleşme ülküsü vardı. Bu da CHP’ye olan ön yargıları kırıma yönünde çok önemliydi.

CHP’nin fabrika ayarlarına dönüşü dememdeki neden şu CHP bu saatten sonra bugünkü başarısından öteye geçmez hatta daha kötüye gidecek. CHP’nin kemikleşmiş bir oyu var doğrudur. Bu oy oranı devam eder ancak başka kesimin oyunu almaz.

Hatırlarsanız CHP’nin genel başkanı seçilen Özgür Özel CHP Grup Başkanvekiliyken, TBMM'de yaptığı basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kur'an kurslarını eleştirdi. Özel, okul öncesine verilen din eğitimini 'orta çağ zihniyeti' olarak tanımlamıştı. İşte tam bununla yola çıkarak diyorum ki bu yönetimle CHP başarı elde edemez. 

Kılıçdaroğlu nerede hata yaptı, Kılıçdaroğlu insanlara etrafındaki a takımını iyi kurmadı onlara çok fazla güvendi.

Onun deyimiyle sırtından hançerlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çok samimi oldu ‘evladım’ dedi. Evladı dediği ilk önce onu zoom toplantısıyla arkadan vurdu.

Ahde vefa göstermedi İmamoğlu. Kılıçdaroğlu seçimde halk nezdinde bir karşılığı olmayan partilerle ittifak yapmayacaktı.

Meral Akşener masan kalkınca masaya tekrar gelmesine izin vermemeliydi. Son olarak da Ümit Özdağ’la görüşmeyecek onu ittifaka almayacaktı. Bu hatalar Kılıçdaroğlu’na kaybettirdi koltuğundan ettirdi. 

Tarihe not yerel seçimde CHP çoğu belediyeleri kaybedecek. İmamoğlu kazanamayacak. Yani sözün özü kendi ilinde belediye başkanı seçilmeyen son başarısızlığa kadar genel başkanı yanında duran, sonra başarısızlık faturasını genel başkanına kesen bir genel başkanla CHP’nin başarılı olması imkansız. Sol cenahta DSP gibi solu canlandıracak bir parti oluşumuna ihtiyaç olacak.