Hatırlanacağı gibi, Deva Partisi’nin Bursa’daki bir numaralı ismi Serkan Özgöz olmuştu.

Genel Başkan Ali Babacan, Özgöz’e teşkilatı kurma görevini verdikten sonra, çiçeği burnunda il başkanı, ekibiyle birlikte çalışmalarını büyük titizlik içinde yürütüyor.

Partiler platosuna dönüşen Fomara’da il binası için yer bakılıyormuş.

Hepsi bir birinden değerli,

Bursa Kurucu heyetinde yer alan TUİÇ Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yalım, Av. Burak Bilgin, Av. Serdar Gören, Anadolu Otizm Federasyonu (ANOFED) Yönetim Kurulu Başkanı Canan Cihan, Yağmur Barmanbay Koç, Mümtaz Öztürk, Mali Müşavir Hamza Türk ve İnşaat Yüksek Mühendisi Şahan İdikurt gibi isimler de teşkilatlanma sürecinde hummalı bir çalışma yürütüyorlar.

Buradan yola çıkarak,

Bu ekip elini çabuk tutmalı. Çünkü Bursa’nın birikmiş onlarca sorunu ve bu şehirde yaşayanların tepkilerini dikkate alıyormuş gibi yapıp, kafasına göre hareket eden bir yerel yönetim söz konusu.

Her ne kadar Deva Bursa ekibi siyasetin içinden gelmeyen ana yapıdan oluşsa da, Hamza Türk gibi şehrimizin siyasi hafızasını bilen genç bir ismi kazanmış durumdalar.

Dolayısıyla, siyasetin nerede yapıldığını bilen, haftalık toplantılarla günü geçiştirmeyi angarya sayan, sokak ve caddedeki feryadı duyacak şekilde adım atılması gerektiğinin şuurunda olan Türk, Serkan Özgöz’ün yerelde yükselteceği, ezberleri bozan sesinin, en önemli aktörü olacağını düşünüyorum.

Nasıl böyle bir öngörüde bulunuyorsun diyenler olabileceğini düşünerek,

Hamza Türk, Bursa’da siyasetin halkla yapıldığını, masa başında yapılan basın açıklamalarıyla halkın sorunlarının çözülemeyeceğini bilecek kadar bilinçli bir isim olduğunu hatırlatabilirim.

Yani sokağın güvenini kazanmak istiyorsanız, yükselen feryadı duymak zorundasınız.

Örneğin, Bursalıların aklıyla alay eden, Diyanet’in Şehreküstü’ndeki beton ucubesine gözlerini yumup, Hanlar Bölgesi’nin etrafını açıyoruz diyen, Tabakhanler’de yıllardır mahallenin tepkisine aldırış etmeyip, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum buraya gelecek diye bir gün önce metruk binaları yıkıp, temizlik yaptıran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bir çift sözünüz olmalı.

Su faturalarına BUSKİ fahiş artış yapıp, bu kentin her metre karesinde yaşayanlarla alay ederken, Deva Partisi durumdan vazife çıkarması gerekiyor.

Yukarıda işaret edilenler bile Bursa’da olup bitenleri özetliyor.

O zaman eşitsizliği konuşmak, buna dikkat çekmek gerekiyor. Ecdat diye diye dikey mimarinin Bursa’da nasıl hız kazandığı söylenmeli!

Yaşıyorsak hepimizin bir umudu olmalı,

O yüzden Deva Partisi Bursalılara umut olmak gibi bir mecburiyeti, kentimizdeki muhalefete de heyecan katmalılar.