Alinur Aktaş, kışın hava kirliliği yüzünden yaşanmaz hale gelen İnegöl’den Bursa’ya Büyükşehir’i yönetmesi için getirildiğinde, kentteki trafik keşmekeşinin 2 yıl içinde sorun olmaktan çıkacağını söylemişti.

İşi şehirleri planlamak olan, aklını kiraya vermeyenler, Aktaş’ın bu iddiası karşısında karanlık tabloya hem gülmüş, hem de Bursa’nın başına örülen çoraba isyan etmişlerdi.

Aradan bırakın 2 seneyi, neredeyse 3 yıl bitecek, şehrin trafikle imtihanı yok olacağına daha da içinden çıkılmaz bir hal aldığını görüyoruz!

Dün bu tabloyu,

İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu akademisyen gözüyle, kıskanmadan, sadece doğruları aktararak, kentte hizmetten çok çile çektirildiğini hatırlattı.

Büyükşehir Belediyesi eliyle Bursa’yı, “Karaya oturan bir gemi”ye benzetti.

“Bursa’da kimse yaşamazsa, kenti yönetmek çok kolay olur” diyerek Aktaş’a göndermede bulundu.

Valla kimse kusura bakmasın, Hoca haklı.

Bakın Yalova yolu üzerine, inşaatı kaplumbağa hızıyla ilerleyen, iki şerit yolu yutan T2 Tramvay hattına!

Şehrin doğusundan, batısına araçlarıyla gitmek isteyen kaç kişi homurdanmıyor, strese girmiyor?

İsmail Tatlıoğlu, Bursa trafiğiyle ilgili benzetmesinde,  “İddia ediyorum ki, Türkiye’de trafiğin daha tıkalı ve zorlu olduğu bir başka il yok” dedi.

Hormonlu şekilde büyüyen,

Ovası talan edilen,

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikazlarına rağmen dikey mimariyle hava koridorları kapatılan, çirkinleştirilen Bursa’yla ilgili Büyükşehir Belediyesi, ‘kadim şehir’ yakıştırmasında bulunuyor!

Söyleyin Allah aşkına, hem kadim şehir diyeceksiniz, sonra bizimle alay eder gibi Mudanya yolu üzerine paratoner gibi ucubelerin yapılmasına izin vereceksiniz!

İsmail Tatlıoğlu’na bir kez daha kulak verelim, bakın ne diyor,  “Türkiye’nin en büyük ikinci üretim merkezi. Köylerinin önemli bir kısmında kanalizasyon yok, internet yok. Uzaktan eğitim anlamında, bu eğitimden mahrum olarak yaşadılar. Köylerde ciddi yol sorunları var. Kırsalda para yapmayan ürünler. Yaşam kavgası veren bir kesim var. Her alanda yönetilemeyen bir şehir söz konusu.”

Söyleyin, bu şehrin neresi kadim?

Ağlanacak, kahrolacak halimize, “hokkabazlık yapıp gülün” diyorlar!

Ortada bir cenaze var ama “siz düğüne bakın, zurna çalın, davula tokmak sallayın, göbek atın” algı operasyonlarıyla Bursa’yı yönetiyor, Aktaş!

Bursaspor meselesiyle bitirelim.

Tatlıoğlu, sorulan bir soru üzerine, “Kulüp büyük borç yükü altındayken, elini taşın altına koyup Bursaspor’a sahip çıkan, tahta meselesini çözen Emin Adanur ve ekibini tebrik ederim. Büyükşehir destek olacağına, Bursaspor’a karşı takındığı tavrı asla kabul etmiyoruz” dedi.

Merak ediyorum, tahtanın açıldığının ilan edilmesinin ardından Alinur Aktaş, yayınlayacağı bir mesajla Emin Adanur’u tebrik eder mi?

Mesela, “Size o kadar köstek olduk ki, yağmur duasına çıkar gibi başarısız olmanız için yakardığımız halde, siz bizi hasetten çatlatırcasına Bursaspor camiasının yüzünü güldürerek, ezberleri bozdunuz’ der mi?