Hatırlayacaksınız İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Ovaakça’da Bursalı incir üreticilerinin perişanlığına dikkat çekmişti.

Hiç ter dökmeden para kazanan aracıların köylüyü perişan ettiğine, sistemli bir şekilde 6-7 liraya düşürülen incir fiyatları yüzünden çiftçinin emeklerinin heba olduğunu söylemişti.

Yapılan eylem etkili oldu ve incir 6-7 lira gibi dip fiyatı görmedi. Köylünün ürünü 12 TL’den alıcı buldu.

Tabi bu adımın arka planında İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve genç meclis üyesi Büşra Şahin’inin olduğunu da belirtelim.

***

Şu bir gerçek ki muhalefetin asıl amacı mazlumların sesini duyurmak, her şeyi biz biliriz mantığıyla hareket edenlerin ezberlerini bozmaktır.

Bu şekilde davranmak içinde sahada olmak, dertlilerin yalnızlığına son vermek, çözüm üretmek gerekiyor.

Mesela Osmangazi meclis üyesi Büşra Şahin, Seç köyde bulunan göletlerin birleştirilmesi için önerge verdiklerini söyledi.

Neden?

Çiftçiye destek olmak, üretimin artmasını sağlamak için.

Hakikaten çok ilginç, bir yanda AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, İMSİAD üyesi müteahhitlere Bursa’nın daha fazla betonlaşması için çözüm ararken, İYİ Parti Osmangazi meclis üyesi Büşra Şahin, tarım alanları korunsun, çoğalsın, çiftçinin yüzü gülsün, göletler çoğaltışın diye önerge veriyor.

Biz şimdi bu iki örneği vermeyelim de ne yapalım, başımızı kuma mı sokalım?

Olmaz, herkes gerçeği görmesi gerekiyor, hem de tüm çıplaklığı ile.

Görünen o ki İYİ Parti Osmangazi Bursa’da muhalefet nasıl yapılır cümle aleme, örnek olacak şekilde gösteriyor.

Zaten muhalefetin işi de, mıymıntılık yapmak değildir, haftalık yönetim, aylık divan, somya, şezlong toplantıları ile havanda su dövmek olmamalı.

Toplanılacaksa, toplantılar yapılacaksa Bursa’nın sokakları, caddelerinde onlarca dert ve çarpıklık var.

Ecdat diye diye Hanlar Bölgesi’nin etrafını açarken, Diyanet Vakfı’nın Şehreküstü’ne diktiği beton utancı yüzünden, Ulu Cami’nin siluetini yok edilmesine sesini çıkarmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ‘ne yaptın be gülüm’ demek, vicdanı hür yurttaşların görevidir.

İYİ Parti Bursa’nın vicdanlı hareket ettiğini görüyoruz. Amaç, bağdaki üzümlere leşlerin üşüşmesini engellemek, bağcıya destur çekmektir.