Nilüfer sınırlarındaki Konak, Beşevler ve Eğitim caddelerini kullanıp Dikkaldırım yönüne dönerek Yıldırım caddesine giren araçlar, iki şeride düşen yolda her akşam saat 17 ile 19 arasında çile çekiyor.

Ayrıca farklı istikametten ancak iki aracın geçebileceği genişlikteki yolun sağında bulunan otobüs durağına yanaşan otobüsler yolu tek şeride düşürünce, sinir harbi başlıyor, insanlar stres küpüne dönüyor.

Hatta birkaç yıl önce bölgede yaşanan karmaşadan dolayı çıkan trafik kavgasında bir kişi de yaşamını yitirmişti.

Burada iş yerleri olanlar, yaşanan daralma, sıkışıklık yüzünden mağdur olduklarını söylediler. 

Aynı zamanda her akşam yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı araçlar durduğu yerde yakıt tükettiği için hem milli servetin heba olduğunu, hem de hava kirliliğine sebebiyet verildiğini belirttiler.

***

Büyükşehir UKOME’nin özellikle Lefkoşe caddesine ulaşılırken kısa mesafede yaşanan karmaşayla ilgili adım atmasını istediler.

Akıllı kavşak hamleleri yapan Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, buradaki esnafla tek tek görüşebilir, yani yerinde çözüm için yoğunluğun yaşandığı saatte bölgede incelemeler yapılırsa, araçlarının kornasına basmaktan avuçları nasırlaşan hemşerilerimizden hayır dua almış olurlar.

Bu arada, Kent Meydanı’ndan Ankara istikametine akıllı kavşağı kullanarak geçmek isteyenler, yine lambalara takılıyorlar, benden söylemesi.

****

VALİ BEY, BURSA’NIN SOKAKLARI SİZİ BEKLİYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının 'yaya öncelikli trafik yılı' ilan edilmesiyle beraber Türkiye'nin 81 vilayetinde kolluk kuvvetleri, valiler ile birlikte sürücülere broşür dağıtarak, yayalara öncelik vermelerini istediler.

Dün başlayan uygulamada Vali Yakup Canbolat, şehrimizdeki kaymakamlar, çiçeği burnunda Emniyet Müdürü Tacettin Aslansürücülere broşür dağıttılar.

Başlatılan çalışmaya ülke genelinde 200 bin devlet görevlisi katılacak olması sevindirici bir gelişme olduğunu belirttikten sonra…

Valimiz Canbolat’ın aynı hassasiyetle şehrimizin sokaklarında madde bağımlılarının yanında olup, sorunlarını çözmek için çalışma yapması, biz fanileri bir hayli heyecanlandıracağını ifade etmek istiyorum.

Zaten tebdili kıyafetle halkın içine karışmak, yaşanan birçok sorunu yerinde tespit edip, çözüme kavuşturmak anlamına geliyor. Mevla’ya karşı hassasiyeti olan ve Bursa’daki feryatları dindirmekle görevlendirilen Yakup Canbolat’ın titizlik göstereceğine inanıyorum.

****

BİR SÖZ                

Firavun’a karşı çıkmak yetmez, Musa’nın yanında olmak gerekir!

Muhsin Yazıcıoğlu