Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bazı kesim için başarılı olsa da halkın büyük bir kesimi için de korkulu bir rüya gibi.

Ne zaman bir demeç verse akabinde garibanların canı yanıyor. Neden mi? Sayın bakan aydan aya Türkiye iyiye gidecek dedi beş ayda yaklaşık 46 bin esnaf kepenk indirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2020-2022 Yeni Ekonomi Programın lansman toplantısını gerçekleştirerek "Değişim başlıyor" diyeli henüz çok olmadan bir son dakika haberiyle garibanın hem canı hem cebi yandı.

Enerjı Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Temmuz itibarıyla elektriğe yüzde 15 zam yapılacağını açıkladı. Ülkede tek zamlanmayan asgari ücret ve emekli maaşları

Vatandaşlar artık prize, kombiye ve elektrik düğmesine dokunmaya yanından geçmeye korkar oldu. Çünkü son bir yılda doğalgaz ve elektriğe 10 kez zam yapılırken, sadece 2 kez indirim geldi. Hal böyle olunca dar gelirli için artık hayat çekilmez bir hal alıyor.

Esnaf elektrik faturasını zor ödüyor. Bir tek kişi de çıkıp demiyor ki bu zamlar neden oluyor. Dolar yüzünden zam oluyorsa biz dolara bağlı bir ülke değildik hani peki bu zamlar neden.

Vatandaş tepkisini gizliyor. Artık vatandaşlar eleştiriyi kendi iç muhasebesiyle yapıyor. Tepkisini zamlara olan haykırışını hükümet üyelerine yazar kasa fırlatarak değil üyesi olduğu AKP üyeliğinden ayrılarak veriyor.

Söz konusu parti üyeliğinden 2 ayda 56 bin 260 kişi istifa etti. Millet hiçbir zaman haksızlık ve hukuksuzluğa ses çıkarmadı tepkisini ortaya koymadı ancak soğan patates kuyruğuna girince hakikati anladı. Büyükşehirlerde sesleri sandık başında daha gür çıktı.

Elektriğe gelen yüzde 14.90 zam vicdanlardaki sesin daha gür çakmasına sebep oldu. Bu zammı eleştiren partili birçok kişi bile sosyal medyadan veryansın ediyor. Bu zamlar hükümeti zora sokar. Ekonomi ile gelen müktedir güç ekonomik nedenlerle hızla erir.

Bunun yansımalarını okumak, görmek isteyen esnafa, çiftçiye kulak versin. Bazı ürünlere zam gelmedi diye sevinenler olabilir lakin aldığınız zam gelmedi diye düşündüğünüz ürünlerin gramajlarına bakın önceki aldığınız ürünlerden ne kadar eksik olduğunu göreceksiniz. Bir tane hakikat, binlerce hayalden üstündür