Büyük kongre öncesi, siyasi kulisler çok hareketliydi.

Erdoğan’ın köklü değişiklik yapacağını iddia edenler çoğunluktaydı.

Hatta kongreye sayılı günler kala Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal verdiği röportajda, ‘AK Parti 20 yaşında ve 19 yılını iktidarda geçirmiş bir parti. Böyle bir hikaye yok. Bu anlamda baktığımızda, AK Parti aslında Türkiye’de güven ve istikrarın adı’ ifadelerini kullanarak mevzuya gizem katmıştı.

Sonra bir baktık Ünal MKYK’da yok. Sadece Efkan Ala teselli.

Ya kim var?

Sen bu işi beceremedin, teşkilatta karşılık bulamadın dedikleri eski il başkanı Ayhan Salman var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongredeki konuşmasının ardından ortaya çıkan MKYK listesinde, ceketinin omuz vatkalarında fazlalık olduğundan dolayı fotoğraflarda yapmacık korumalar gibi görünen Salman’ın da yer bulması, Bursa’da büyük hayal kırıklığı meydana getirdiğini belirtelim.

Şu bir gerçek ki, AK Parti’nin 7. Olağan Kongresi, beklentilere cevap vermedi.

Örnek vermek gerekirse, Faruk Çelik gibi toparlayıcı bir isim varken…

Son günlerde yerel medya vasıtasıyla bir kere daha sağlık konusunda gündeme gelen Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in de düşünülmemesi, kesinlikle şaşkınlıkla karşılandı.

Düşünsenize Erdoğan’ın, Davut Gürkan’ı il başkanı tayin etmesinin ardından AK Parti Bursa teşkilatlarında inanılmaz bir hava oluşmuştu.

Sebebi belliydi, Ayhan Salman’dan kurtulduk!

Ama gelin görün ki, dağ fare doğurdu. Partinin kapısından uğurlanan Salman, bacadan girdi!

2019 yerel seçiminde, iktidarın bütün kaynaklarına, medya gücüne rağmen rakibi Mustafa Bozbey’i kıl payı farkla geçerek Büyükşehir koltuğuna oturan Alinur Aktaş’ın ‘bir tanesi’ Salman’a, Ankara büyük kıyak yaptı.

Tabi siyaseti başkentte şekillendirip, yereldeki feryadı duymayanlar, Erbakan Hoca’nın ‘içi saman dolu kuş’ benzetmesini bir türlü anlayamıyorlar.

Son olarak şu hususa dikkat çekelim.

Şimdi AK Parti teşkilatlarında bir başka beklenti, Faruk Çelik’in bakan olması yönünde.

Bekleyip görelim.