Ne acayip şeymiş bu koltuk.

Baksanıza, “Bu dönem son dönemim, bir daha yok” diyor ama 30 yılı aşkındır BESOB Başkanlığını yapıyor, Arif Tak.

Uzatmaya gerek yok, son 2 yıl içinde küçük esnaf kredi ve borç bataklığında çırpınıp, siftahsız kepenk kapatırken, sokakları üç harfli marketler istila ederken, 78 yaşına merdiven dayamış Tak dede, ticaret erbabının isyanını, feryadını kamuoyuna duyurmak şöyle dursun, ölü taklidi yapmayı tercih etti.

Onca tepkiye, isyana rağmen adaylığını açıklayan Tak’ın karşısında bu sefer güçlü rakipler var.

Başkan Vekili Fahrettin Bilgit ve Başkan Yardımcısı Ali ilhan Özkan.

Dün akşam “koltukta oturmaya değil, icraat yapmaya geliyoruz” diyen Fahrettin Bilgit, onlarca oda başkanı ve yönetiminin katıldığı iftarda gövde gösterisi yaptı.

Bilgit, konuşmasında, dürüst ve şeffaf olacaklarını, koltukta oturmayıp, üyelerinin derdiyle dertleneceklerini söyledi.

Tabi, BESOB’daki başkanlık yarışı, yaşanan hayat pahalılığı ve önünü göremeyen esnafın pek umurunda olmadığını da belirtelim.

Ama 15 Mayıs’ta yapılacak olan genel kurulda Tak’ın karşısına çıkan iki aday da, alışılmışın dışında adımlar atar, esnafı bilinçlendirip, kapılarına gelen iktidarın siyasetçilerine iki çift laf söyleyecek cesaret yüklemesi bile yapsalar, çok önemli bir işi başarmış olurlar.

Öte yandan,

Fahrettin Bilgit programda iddialı konuştu, yarım kalan, çürümeye terk edilen Çataltepe’nin Bursa esnafına kazandırılacağını belirtti.

***

Şu acı gerçeği hatırlatmak istiyorum.

BESOB başkanlığına aday olan Bilgit, siyasetçiler karşısında eğilip bükülmezse, Tak’a rahmet okutmaz ve esnafın sesi, soluğu olursa, ezberi bozarak tarihe geçer.

Bu arada  Bilgit, iftardaki yoğun katılımdan bir hayli memnun olduğunu belli ederek, sanki “sandıktan ben çıkacağım” der gibiydi.

Tabi son karar üyelerin,

Bakalım 15 Mayıs Bursa’da bir devrin sona erdiği tarih mi olacak, yoksa eski devran aynen devam mı edecek, bekleyip birlikte göreceğiz.