Sevgili yurttaşlar ve kıymetli okurlarım bu bugünkü yazımızı sağlığa ve tıp bayramına ayırdım.

Tıp Bayramı, her Mart ayının 14'ünde kutlanan, Türkiye'de tıp alanından çalışanları anma ve kutlama günüdür. Tıp Bayramı ne zaman, 14 Mart Tıp Bayramı ne zaman kutlanacak, Tıp Bayramı'nın tarihi önemi merak konusu oldu. Bu sene 14 Mart Tıp Bayramı haftanın ilk gününe denk gelmesi de dikkat çekici.

Tıp Bayramı, her Mart ayının 14'ünde kutlanan, Türkiye'de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür.

Bu pandemi gösterdi ki, bir doktorun yaptığını hiç kimseler başaramadı.

Ve ilim teknik ,teknolojiye ihtiyaç var ilimin ,ve bilimin ışığında ilerlemek gerekiyor

1827, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Tıp Bayramı ilk kez, Birinci Dünya Savaşı sonunda İstanbul'un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919'da kutlandı. Günümüzde de 14 Mart tarihi her yıl Tıp Bayramı olarak kutlanıyor.

Dünyada insandan ve sağlıktan kıymetli bir şey yok çünkü sağlık başta geliyor. Malı parayı, serveti bulma ihtimaliniz var ama sağlığı kaybedince daha iyi anlaşılıyor.

En küçüğüne en üst seviyedeki sağlık çalışanlarını ve kıymetli yöneticileri çalışmalarından dolayı tebrik ederim

Adamın dediği gibi beni Türk hekimlerine emanet edin yaşadığımız güzel şehrimiz Bursa’da bizlere güler yüzlü hizmet veren başta kıymetli yöneticimiz Dr. Hayrettin Göçmen ve tüm kıymetli çalışan ekibini doktorlardan tutunda temizlikçisine kadar tüm çalışanları candan tebrik ederim.

14 Mart tıp bayramlarını, şehrim ve ailem şahsım adına kutlarım.

İyi ki varsınız beyaz melekler.