Yılın 12 ayı turizm yapılması için bir sürü gürültü koparıldı.  2018 senesinin ilk günleri Ocak’ın 5’iydi. Dünyanın en kolay ulaşılabilir cazibe merkezi ‘Uludağ’da Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’ yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Hoca, çalıştayın açılışında konuştu; esti, gürledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Başbakan Yardımcısı idi, yani ev sahibi.

Kürsüye çıktı ve şunları söylemişti: “Ülkemizin bir değeri olan, Bursa’mızın da en önemli değerlerinden birisi olan Uludağ’ın yeni bir projeksiyonla, vizyonla ele alınarak, yeni bir döneme kapı araladığımız için çok heyecanlı ve mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün Alpler’de, Bulgaristan’da, diğer kış merkezlerinde, Kanada’da ne varsa, aynısını aynı vizyonla buraya modern tesisler kurarak gerçekleştirmek için kararlıyız.’

Programın yapıldığı otelde Büyükşehir Belediye Başkan koltuğunu yeni ısıtmaya başlayan Alinur Aktaş vardı. Anlatılanları dinledi, ‘Uludağ’a vizyon katacağız, 12 ay turizme kazandıracağız’ dedi.

Bitmedi, o dönemde Bursa Valisi olan, şimdi Gelecek Partisi’nde siyasete soyunan,  Bursa için suya ve sabuna dokunduğuna şahit olamadığımız İzzettin Küçük de beyaz cennete gelmişti.

Yanı sıra AK Parti’nin Bursalı vekilleri de ikinci bölgede boy gösterdi.

İsmini zikretmezsek olmaz, görevden alınan il başkanı Ayhan Salman’da ön sırada, seremoninin sonundaydı.

***

Kim beddua etti veya hangi büyük el hasetlik yapıyorsa, Bursa’nın iki yakası bir araya gelmiyor!

Uludağ’da senenin 365 günü turizmin cazibe merkezi olacak dediler, 3 yıl geçti aradan, tek bir adım atılmadı.

Bursaspor, yaz kampı için Afyon’a, Bolu’ya, farklı şehirlere gidiyor, utanmamız, yüzümüzün kızarması, boynumuzun bükülmesi gerekirken, 3 yıl önce Uludağ’da kürsüye başbakan yardımcısı olarak çıkıp, esip gürleyen Hakan Çavuşoğlu, hiç bir şey olmamış gibi düğünlerde, nikâhlarda boy gösterebiliyor!

Merak ediyorum, turizme kafa yoran, bir zamanlar sağlık turizmi falan diyen Mustafa Esgin, Bursa’ya yaşatılanlar karşısında vicdanı sızlıyor mu?

Koskoca şehirde kimse demiyor, hatırlatmıyor…

35 yıl önce, hem de o iptidai imkanlarla Türk futbolunun en önemli kulüplerinden Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve daha birçok takım Uludağ’da yaz kampı yapıyordu.

Gelin görün ki, Bursaspor Afyon’a, Bolu’ya kampa gidiyor, hem de onca borca rağmen, kimsenin gıkı çıkmıyor.

Kimse kusura bakmasın iktidar partisinin Bursa’da görev yapan vekilleri ne düşünüyor bu hususta?

Bir birlerinden hiç ayrılmayan, AK Parti’nin vekilleri Muhammet Müfit Aydın’la Osman Mesten’e, Bursa’yla ilgili masaya yumruk vurduğu görülmediği için Uludağ’la ilgili görüşlerini sormanın alemi yok!

Mesela Bursalı Refik Özen, Uludağ’la ilgili kalbi sızlıyor mu? Çok sevdiği Bursaspor’un başka şehirde kamp yapması uykularını kaçırıyor mu?

Bacasız sanayiden söz ediyoruz  beyler ve bayanlar, istihdamdan, dövizden…

Türkiye’nin en önemli balkonu, ikinci bölgesine yapılacak küçük dokunuşlarla kamp alanlarına kavuşacak Uludağ’dan bahsediyoruz.

Aralık, Ocak ve Şubat aylarında açık kalıp, senenin 9 ayı kapalı olan otellerin bulunduğu Bursa’nın öksüz çocuğundan perişanlığına dikkat çekiyoruz, bayım!

Bulgaristan’ın kış turizmiyle ünlü bölgeleri artık yaz kamplarıyla da üne kavuştu. Çünkü Bulgarlar, pratik düşünüyor, slogan atmıyor!

Dünyada şehirden kamp alanına en kolay şekilde ulaşılabilir başka yer yok, Uludağ hariç. Gelin görün ki, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye kaşlarını çatacak, ‘siz Bursa’nın kaderiyle oynayamazsınız’ diyecek bir tane Allah’ın kulu yok!

Sahi, Bursa’daki muhalefetin Uludağ’la ilgili söyleyecek sözü yok mu?

CHP ve İYİ Parti’nin vekilleri, yaşananlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Veya…

Böyle bir garabetten haberiniz var mı?