DEVA Partisi Bursa teşkilatında yaşananları, siyasetle ilgilenenlerin bir kısmı takip ediyor.

Vatandaşın ise bu çatı altında olan biten, pek umurunda değil.

Çünkü dertleri ekonomi, hayat pahalılığı, eriyen maaşlar ve daha birçok sorun.

Geçenlerde adı baskıcı başkana çıkan, 2 yıl önce kurucu başkan olarak göreve getirilen Serkan Özgöz’le Nilüfer ilçesindeki il binasında davet üzere bir araya geldik.

Sonra söyleyeceğimi şimdi belirteyim,

DEVA Bursa’daki istifalar ve görevden almalar dillendirilmese de, genel merkezde rahatsızlık meydana getirmesinin ardından, gündemi değiştirmeye yönelik, “tavsiyeleri de dikkate alarak” “biz sahadayız, vatandaşın derdiyle dertleniyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yakın ekibinin liyakatsizliğini de yakından takip ediyoruz” demek için İl Başkanı Serkan Özgöz’ün yeni bir adım attığı ayan beyan ortada.

***

Şu hususun altını çizeyim,

Başkan Özgöz, Bursa’daki sorunları biliyor, tıpkı kendi bünyesinde olduğu gibi, şehrimizdeki yaşanan sıkıntılara da, skandallara da hakim.

Ayrıca her partide olduğu gibi günlük, haftalık çalışmalarını aralıksız devam ettiklerini, planlı hareket önem verdiklerini, hesap verebilen bir yönetim anlayışı içinde olduklarını söyledi, Özgöz.

Mesela,

Harmancık ve Büyükorhan’ın bu yapıya ayak uyduramamaları, verilen görevi yerine getiremediklerinden, dertlilerin derdine “deva” olacak reçeteyi anlatamadıklarından dolayı ilçe başkanlarına teşekkür edilmiş, bundan sonraki hayatlarında başarıları olmaları temennisinde bulunulmuş.

Hazır konusu geçmişken,

Özgöz’e göre görevlerine son verilenler, gönderilenlere göre ise istifaları hatırlatacak olursak,

Kestel teşkilatının kendi içinde sorun yaşadığından dolayı istifa hadisesi ortaya çıktığı, Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak ve yönetiminin ise bir pazar gecesi aniden istifa ettiklerini, tek taraflı bir tasarruf olduğunu söyledi.

Özgöz’e “Dilek Durak’a defans uyguluyormuşsunuz” diye sorduğumda, böyle bir şeyin olmadığını ifade etti. Mudanya’da kısa sürede yeniden teşkilatlanacaklarını belirtti.

***

Diğer taraftan DEVA İl Başkanı Serkan Özgöz, Büyükşehir Belediyesi’nde liyakat sorunu olduğunu, perdenin önünde Başkan Alinur Aktaş’ın, arkasında ise kaymakamlıktan gelen ve genel sekreter yapılan Ulaş Akhan’ın olduğunu söylerken, belediyenin yönetilemediğine, hizmet üretemediğine, dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir’in personele 240 milyon ödeyip her yıl 350 milyon faiz ödediğini, yani finans kurumlarının belediyenin yakasına yapıştığını, şehrimizin aşırı göçle yaşanmaz hale getirildiğini ifade etti.

Bu arada Özgöz,

Başkan Aktaş’ın katıldığı bir youtube programında “belediyeciliği sekreterinden öğrendim” demesini eleştirdi. Anlaşılan o ki Özgöz, Aktaş’a kafayı takmış ve daha da ileri giderek eleştirilerine cevap bekleyecek.

Bakalım, bunca acayip gelişmeden sonra DEVA Bursa şehri yönetenlere yönelik önerileri, eleştirileri, tavsiyelerini alışılmışın dışında eylemlerle mi, yoksa bir masa etrafında toplanarak mı yapacak, bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Evet, dertlere deva olmak için en yakınındakilerle de, uzaktakilerle de kucaklaşmak gerekiyor.

Özellikle kibrin siyasete bulaşan bir kanser olduğunu keşfetmek, her politikacının ve akıl verenlerin asli görevidir.

İl ve ilçe yöneticisini küstürerek, çelme takarak, acayip oyunlar kurarak hareket edenler, sadece kendilerini küçültürler.

Eğer ki sadece muhalefet olmak için değil, iktidar olmak için hareket ediliyorsa, istifa edenleri de kucaklamak, herkesin oyuna talip olacak adımlar atmak gerekiyor.