Geçtiğimiz Cuma günü Deva Partisi Osmangazi İlçenin 1. Olağan Kongresi vardı.

Genel Başkan Ali Babacan da Bursa’ya gelerek teşkilatı ile bir araya geldi.

Merinos’ta gerçekleşen kongrede Babacan, gittiği her şehirde olduğu gibi kentimizden de iktidarın her alanda patinaj yaptığına dikkat çekerek, riyakarlığa karşı dürüstlüğün, yanlışa karşı doğrunun mücadelesini vermek için yola çıktıklarını söyledi. 60 ili gezdiğini, ekip olarak sahada olduklarını belirtti.

Sonrasında ise bizlerle yaptığı çay sohbetinde sorduğumuz sorulara yanıt verdi.

Babacan’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler işleneceğinden kaygı duyduğunu, bu endişesini de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a dayandırdığını sordum.

Babacan muhalefet lideri gibi değil de, akademisyen gibi cevap verdi. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun iddialarına kesin bir dille cevap vermesi gerektiğini söylemekle yetindi.

***

Kongrede Babacan’dan önce kürsüye çıkan ama sokağa çıkıp muhalefet yaptığına şahit olamadığımız İl Başkanı Serkan Özgöz, Bursa’nın farklı mahallelerin isimlerini, müsamereye çıkmış ilkokul çocukları gibi sayması trajikomikti!

Çünkü görev verileli 1 yılı aşan bir il başkanı olarak semt isimleri sayarak Bursalı olduğunu kanıtlayabilir. Ancak iktidar partisinin belediye başkanlarının, vekillerinin ezberlerini bozan çıkışlar yapamadığına bu kentte yaşayan bir fani olarak şahidim.

Bu arada,

Siyasi partilerde genel başkanların gözünü boyamak, haftalık topaltı raporlarını şişirmek, algı yapabilmek için çeşitli adımlar atılır.

Neden diyecek olursanız,

Özgöz, tek tek isimlerini zikrettiği bölgelerde yaşayan vatandaşın, esnafın derdiyle dertlendiğini, rayları küflenen, inşaatı bitmek bilmeyen T2 Tramvay ile ilgili bugüne kadar tek bir eylem yaptığını gören var mı?

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in üstüne basa basa, yıllarca, Tabakhaneler bölgesinde sağlık turizmine hizmet edeceğini vurgulamasına rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın burasını Toki’ye ikram etmesiyle ilgili Bursa adına yırtındığını, hem yerel, hem de Türkiye gündemine taşıyacak refleksi gösterdiğine şahit olan varsa parmak kaldırsın…

Şu gerçek unutulmamalı,

Ali Babacan, yardımcısı Burak Dalgın’ın kendisine Bursa’yla ilgili verdiği raporlardan ziyade, muhalefet partisi lideri gibi davranıp, İl Başkanı Özgöz’ün karnesine vereceği notu Bursa’da yaşayanlara sorarak karar vermesi gerekir.

Zira muhalefetin sokakta yapıldığının bir türlü farkına varamayan Özgöz, cüssesi kadar Bursa siyasetinde yer dolduramıyor…

Babacan bize inanmazsa, geriye dönük Bursa’yla ilgili siyasi haberlere de bakabilir.

Bursa’da muhalefeti Selçuk Türkoğlu ile İYİ Parti teşkilatı ve CHP Bursa il Başkan İsmet Karaca yapıyor.

Bitirirken şu hususun altını çizeyim,

Serkan Özgöz’ün Bursalı olmasından kıvanç duyuyorum. İsmini Deva Partisi’nde siyasete başladığında duydum. Aynı mahallede ikamet etmiyoruz, aynı okulda okumadık. Kendisiyle Tahtakale’de, Pınarbaşı’nda, Maksem’de, Çekirge’de Özgen ve Göl Çay Bahçesi’nde bile karşılaşmadık.

İtirazımız; betonlaştırılan, talan edilen Bursa’yla ilgili politika üretememesi. Koltukta oturarak siyaset yapması…