Ramazan ayı başladı ve ilk oruçlar tutuldu. İftarını açmak için pide almak isteyen vatandaşlar İBB Halk Ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Uzun kuyrukların sebebi ise Halk Ekmek büfelerindeki pidenin, fırınlardan 3 TL daha ucuz olması.

Fırınlarda İstanbul’da fırınlarda 330 gram sade pide 6 TL, 330 gram susamlı, yumurtalı pide 7.5 TL, 415 gram pide 7.5 TL ve 415 gram susamlı, yumurtalı pide ise 9 TL. 330 gram pide Halk Ekmek büfelerinde ise 3 TL.

İftarını açmak için alacağı pideye 3 TL daha az vermek isteyen, İBB Halk Ekmek büfesi önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür ederiz.

Umarız başkan, merkezi iktidar tarafından engellenmese halk için daha güzel işler başaracağına bizim halk olarak İnancımız tamdır.

Bakın kuyruklarda bekleyenler neler söylüyor:

“Her gün burada fırından daha ucuza satıldığı için 1 saat, 1,5 saat ekmek kuyruğunda bekliyoruz.

Faturaları düşünmekten boğazımızdan feragat ediyoruz.

Bu şartlar çok zor biz emekliler ömrümüzde böyle pahalılık görmedik

Bitik bir durumdayız.”

Aldığımız 2500 lira maaşla kim geçinebilir?

Ankara’da saraylarda oturan beyler üç- beş maaşla geçinen ve lüks, şatafatla yaşayan ve huzur hakkı adı altında milletin malını çarçur eden beyler, 2500 lirayı bize çok görüp şükredin diyenler, haydi buyurun gelin bir ayda siz yaşayın bu parayla.

Faturalar almış başını gidiyor et, alamıyoruz kasabın, manavın önünden geçemiyoruz her sey tavan yapmış. Sizin dünyanızla, bizim dünyamız farklı. İşte fark burada.

Biz emekliler bunu hak etmiyoruz, Avrupalı emekli dünyayı dolanıyor, bizler kahveye gidemiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz işe gelince Avrupa’yı örnek gösterip, ödemeye gelince gelişmemiş ülkeler üzerinden ödeme yapanlara sesleniyoruz.

Yüreğiniz varsa 2500 lirayla gelin siz yaşayın.

Toprak Mahsulleri Ofisi, geçenlerde ürünlerine yüzde 20 bandında zam yaptı, korkarım önümüzdeki günlerde ekmeğe zam olmaz!