Muhalefet, erken seçim için bastırıyor.

İktidar sözcüleri ise her fırsatta, seçimin zamanında yapılacağını vurguluyor.

Ancak, giderek derinleşen ekonomideki olumsuz tablo zirve yaptı. Özellikle mutfaktaki yangın, vatandaşı perişan etmiş durumda. Esnaf ve müşteri, haftalık olarak otomatiğe bağlanan zamlarla karşı karşıya geliyor.

Bir de buna, geçtiğimiz hafta elektrik ve doğalgaza yapılan büyük zam eklendi. Sonrasında emekliye ve memurların maaşlarına yapılan yüzde 8’lik artış, bu atmosferde haliyle buhar oluverdi.

Evirip çevirmeye, mıy mıy yapmaya gerek yok,  maalesef dar gelirli haritası genişliyor.

Aldığı maaşla ayın sonunu getiremeyenler,  20 yıldır sırtında taşıdıkları AK Parti iktidarına öfkeliler.

Bu kızgınlık tablosunu görmek isteyenler, tebdili kıyafetle sokağa çıkmaları yeterli olacak.

Kısacası, feryadı, kızgınlığı gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Ankara’nın Sincan ilçesinde, teşkilatlara seçim startını verdi.

Bu çıkış,  Ankara kulislerinde Cumhur İttifakı’nın ‘2023’ açıklamalarına rağmen ‘erken seçim’ alametlerinin bir bir belirmeye başladığı şeklinde yorumlandı.

Çünkü Erdoğan’ın sandık görevlilerinin eğitime alınması emri, teşkilata da  ‘Meydanlara inin, uyuşukluktan kurtulun’ mesajı çok anlamlı.

Yanı sıra, kendilerine göre ekonomik rahatlamayı sağlayacak,  ‘ucuz kredi’ için kamu bankalarına talimatları da unutmamak gerekir.

Sincan’dan ‘Kapı kapı dolaşacağız’ mesajını veren Erdoğan, son çıkışıyla, ‘Meydanlara ineceğiz’ diyerek, teşkilatı zinde tutmak için düğmeye bastı.

TL’nin değer kaybı dolar, euro ve altının zirveyi zorlaması, işten çıkarma yasağının kalkmasıyla başlayan işten çıkarmalar, çekilen küçük rakamlı kredilerin bile ödenememesi. Esnafın perişanlığı, kapanan dükkanlar, ailelerdeki huzursuzlukla birlikte mutsuzluk…

AK Parti iktidarının önündeki en büyük duvar.

Bu duvar ciddi projelerle sağlamlaştırıldığı takdirde Türk halkının yüzü güler, yoksa AK Parti; seçim ister 2022’de olsun isterse 2023’te, bu duvarın altında kalır.

Mazeret üretmek, algı operasyonları ile kamuoyunun dikkatini başka yöne çekmek adına büyük gayret gösteren hükümet için, kum saatinin içindeki tanecikler tükeniyor.