Hayat pahalılığı asgari ücretliyi, emekliyi ve yevmiyeciyi perişan ediyor.

Elektrik faturalarına bela okuyanların sayısında ciddi artış var…

Doğal gaz da bu kış evleri ısıtmak yerine, huzuru bozacak.

Semt pazarlarında tezgahlardan artakalanları toplayanlar adeta birbirleriyle yarışır hale geldi.

Domatesin, biberin, elmanın, armudun fiyatına yaklaşılmıyor.

Ev kiraları dudak uçuklatıyor.

Çocukların okul parası aileleri üzüyor…

O yüzden halkın cebini yakan ekonomik şartların seçim sandığına yansıyacağını daha şimdiden ifade edebiliriz.

Hatta iddia ediyorum, aç olmasına rağmen, ayın sonunu getiremeyen binlerce insan, AK Parti Bursa teşkilatlarının kapısını çalmıyor!

Bursa’yı yönetenler, siyasi iktidar temsilcileri bu manzaralardan haberleri var mı bilemem ama gördüklerini de hiç sanmıyorum!

Oysa küçük esnafı koruyacağız sloganı atanlar, zincir marketlerin açılış kurdelalarını kesmekten geri durmuyor!

Restoranların sayısındaki artış ve istihdama olan katkısı ile takdir edilen Bursalı Köfteci Yusuf’un mahalle aralarında açtığı ekmek arası dükkanları, ayakta kalma mücadelesi veren çorbacıyı, lokantacıyı, pideciyi, tostçuyu ve sektördeki küçük işletmeleri perişan etme yolunda hızla ilerlerken…

Esnafın ayakta kalması için sosyal medyadan atıp tutan AK Parti’nin Bursa’daki vekilleri bu acıklı fotoğrafa bakınca acaba neler hissediyordur?

Diyanet’le ilgili mevzu olduğunda topa balıklama atlayan, kendilerini allayıp pullamakta pek maharetli balina kılıklılar, Alinur Aktaş Bursa’daki sorunlar karşısında sürekli ofsayta düştüğünde, ne yazık ki çalacak düdük bulamıyorlar!

Kısacası bu şehirde çok büyük günahlara imza atanlar ve bunlara tepki gösteremeyenler ölü taklidi yaparak kendilerini sütten çıkmış ak kaşık sansalar da,  pirincin taşlarını ayıklamakta zorluk çekecekler!

Dolayısıyla, adalet, haysiyet, dik duruş ve vicdan herkese yapışmıyor…

Bitirirken,

Geçtiğimiz gün meslek büyüğüm Namık Göz, “Sağlık turizminde vizyon var, yatırımcı yok” başlıklı köşe yazmıştı.

Aslında bu başlıkta değişiklik yapmak gerekiyor, mesela “Sağlık turizminde Bursa’yı vizyonsuzlaştıranlar parmak kaldırsın.”

Kaldıramayanlar da düğün, nikah, nişan, sünnet ve açılış törenlerinde boy gösterebilir veya Tabakhaneler bölgesinde tur atarak ferahlayabilirler…