Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 yıldır AK Parti teşkilatlarına mütevazı olun, vatandaşa tepeden bakmayın uyarıları yapıyor.

Bunun en büyük sebebi, samimiyet, davaya olan bağlığın yara alması, halkın derdiyle dertlenmesi gereken vekillerin sayısının azalması.

Erdoğan, sıkıntıyı gördüğü için bıkıp usanmadan ‘samimiyet’ çıkışını yeniliyor.

***

Dün, yani Kurban Bayramı’nın ikinci günü AK Parti Bursa,  Merinos platosunda üç bayram sonra yüz yüze bayramlaşma programı düzenledi.

Sırasıyla İl Başkanı Davut Gürkan, Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti kabinelerinde bakanlık görevlerinde bulunan Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gündeme dair konuşma yaptılar.

Diğer vekiller Ala’nın ricasıyla teşkilatı selamladılar.

7 ay başbakan yardımcılığı yaptığı süre içerisinde, tabanda siyasetin nasıl yapıldığını bilmeyen, mahalle temsilcisinin derdiyle dertlenemeyen Hakan Çavuşoğlu’nun bayramlaşma törenindeki tafralı tavırları, Erdoğan’ın uyarılarını dikkate almadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Tabi, bayramlaşmaya damgasını vuran ezberleri bozan ismin Faruk Çelik olduğunu belirtmek gerekir.

Çelik, kürsüye çıktığında öyle şeyler söyledi, öyle laflar etti ki; herkesin böyle bir çıkışa cesaret edemeyeceğini de hatırlatmak lazım.  Kendisine söz veren divana, Davut Gürkan’a ve Ala’ya teşekkür eden Çelik, daha önceki bayramlaşma programlarındaki organize şekilde hareket edip söz vermeyenlere de gerekli cevabı iletmiş oldu.

Peki, Faruk Çelik konuşmasında ne dedi?

Söze aynen şöyle başladı:

‘Ömür çok kısadır. Doğduğunuzda kulağınıza okunan ezan ile cenaze namazı arasında geçen zamandır. Bunun için yoldan çıkmamak lazım. Kırmaya, dökmeye, gıybete, fitneye, afra ve tafraya gerek yok. AK Partililer, ayağınızı yerden kesmeyin. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi tevazudan sakın ayrılmayın. Aman ne olur makamdan güç almayın, makama güç veren olun. Neyi nereye koyacağımızı iyi bilelim. Maddeyi ve dünyayı kalbimize koymayalım. Maddeyi ve dünyayı cebimize koyalım ki, istediğimiz zaman atabilelim.’

Daha ne desin Çelik?

Bunca uyarı, talimata rağmen mahalle temsilcisinin sözünün para etmediği, dertlilerin derdiyle dertlenilmediği açık seçik ortadayken.

Herkesin gözünün içine baka baka, ‘afra tafra yapanları adam yerine koymayın’ demek istedi.

Kendilerine makam verilenlerin, güç zehirlenmesine uğradığını işaret etti.

Doğum ile ölüm arasındaki ince çizgi hatırlattı.

***

Bitirirken, Uludağ’a yılın 12 ayı turist gelmesi için 2018 yılının ocak ayında ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’ yapılmış, o gün başbakan yardımcısı olarak konuşan Hakan Çavuşoğlu, ‘zirvenin kaderi çok kısa sürede değişecek’ demişti.

Gelin görün ki, zirvede değişen bir şey yok, oteller kapalı. Tek bir çivi çakılmadı. Konuşmaya gelince sağlık bakan yardımcısı gibi açıklamalar yapmak kolay, şehir için fedakarlık yapmaya gelince sus pus!

Şu bir gerçek ki,

Afra tafra yapanlar, icraat yapmak yerine Bursa’ya değer kaybettiriyor; Bursaspor yaz kampı için Afyon ve Bolu’ya gitmek orunda kalıyor.

Sormak istiyorum, kerameti kendisinde saklı AK Parti Bursa’nın ithal vekili Muhammet Müfit Aydın, Uludağ ikinci bölgede kaç tane otel var biliyor mu?

Ya da Alacahırka ile Demirkapı’nın hangi ilçenin mahalleleri olduğundan haberi var mı?

Kısacası Faruk Çelik, yaptığı konuşmada sadece gol atmadı, derste verdi.