Ülkemiz öyle bir dönemden geçiyor ki, Gayretullah'a dokunan sonuçların cezasını çekiyoruz, çekmeye de devam edeceğiz...

Allah, Şura suresi 30.ncu ayetinde “ Başınıza gelen Felaketler, Musibetler, Kötülükler, İstikrarsızlıklar, Kendi ellerinizle işlediklerinizden, yaptığınız hallerinizden, Biatlarınızdan ( Seçimlerinizden ) dolayıdır “ diyor.

Siyasette yaşanan dalkavukluk, yalakalık sınır tanımazken “İslam’ın lideriyiz, yeryüzünde halife olmanın sorumluluğunu taşıyoruz” diyerek caka satanlar nedense, Rabbimize ortak koşup küfre girenlere ses çıkarmıyorlar. Aksine gönülleri okşansın, her gün yenileri çıksın diye bekliyorlar.

Geçtiğimiz günlerde AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız katıldığı bir nikahta mikrofonu eline alıp konuşma yaptığı sırada, “Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” dedi.

AKP’li Şenel Yediyıldız’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan peygamber gibi bahsettiği sözlerini ise yanında iki eli pençe divan bekleyen Diyanet’in maaşlı memuru, müftü yardımcısı sırıtarak izledi. “Hişşşt sayın vekil bu nasıl bir söz küfre giriyorsunuz” diyemedi.

"İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in hayatı boyunca yerine getirdiği örnek davranışlar ve yol gösterici sözlerinin bütünü" demek olan "sünnet" kavramının AKP'li vekil tarafından bu şekilde kullanılması tepkilere neden oldu ama muhatabı "sen kimsin ki beni hazreti peygamber ile aynı kefeye koyuyorsun" diyemedi.

***

Yalakalık denilince başta siyasetçiler olmak üzere milletimizin bazı kesimleri kuyruğa girer.

Ülkemizde Yalakalıkta Sınır Tanımayanlar Örgütü Yalakalıkta kurulsa bu omurgasız müptezeller mahrem yerlerini satışa çıkarıp yarışacağına da bahse girerim.

Şimdi geçmişte yaşanan bu akıl tutulması sözleri bir hatırlayalım isterseniz...

Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Cumhurbaşkanı denince bize Allah gibi geliyor” ifadeleri dikkat çekmişti.

AKP Bitlis teşkilatı üyesi Zeynep Alametoğlu ''Başkanım istesin kocama sunmadıklarımı sunmaya hazırım'', ''Kocanı boşa gel dese hemen haremine girerim. Amin!'' şeklinde paylaşımlarda bulunmuştu.

AKP'li bir profesör ise ''Karımı başkasıyla yakalasam kıskanmayacağım tek kişi başkanımdır'' paylaşımı olay olmuştu.

Volkanlar gibi patlayan bu sevda da kültürel hafızamızda önemli izler bırakıyor. İşte sevdanın yanardağlar gibi taşarak patladığı en fantastik sözler...

AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral: "Erdoğan için her gün 2 rekat şükür namazı kılınmalı"

Egemen Bağış: "Erdoğan İkinci Atatürk olacak"

Elbette "İkinci Atatürk" demek de bazılarına yeterli gelmeyecekti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut: "Erdoğan benim Atam" diyerek çıtayı yükseltti.

Erdoğan'ı Türk milletinin atası olarak görmek de bazı AKP'liler için yetersizdi.

AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım: "Erdoğan ümmetin lideri" diyerek Erdoğan’ı bu yüzyılın en büyük lideri" olarak gördüklerinin altını çizdi.

"Ümmetin lideri" Erdoğan'ı kısıtlayan, küçülten bir tanımlama olduğunu düşünen AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: "Dünya Lideri" vasfını koydu.

"Dünya lideri" vasfı da bazılarını tatmin etmeyince Atılgan Bayar Erdoğan'ı "Halife-i ruyi zemin" yani "bütün yeryüzünün halifesi - hakimi" olarak tanımladı.

Erdoğan'ı övme yarışında hayli geride kalacaktı.

Daha da kutsal, daha da mübarek bir şahsiyet olarak tanımlanması gerekiyordu.

AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin: "Erdoğan'a dokunmak bile ibadettir" diyerek "lider" olmasını yeterli görmedi.

AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser: "Erdoğan ikinci peygamberdir" diye konuşma yaptığı kongreye katılanlar ayağa kalkarak elleri kızarıncaya kadar alkışladılar.

Erdoğan'a daha iyilerini layik gören biri de ortaya çıkacak ve kendisinin attığı bu büyük adımı bambaşka bir yere taşıyacaktı.

AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan:

“Türkiye'nin başında öyle bir lider var ki dünya liderliği kabiliyetinde ve Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var" diyerek şirk çeşmesinin kurnasını açtı.

Peki, tüm bunlar kayıt altına girmiş milletin gözüne baka baka kulaklarına haykırarak söylendiği halde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisini eleştirenlere yönelik onca hakaretlerde bulunurken, bu meseleler üzerine çıkıpta kardeşim siz neyin hesabını yapıyorsunuz, ne demek istiyorsunuz diye bir çıkışta bulundu mu? ben duymadım duyduysanız bana da söyleyin....

Yazımıza İslam’ın altın çağında yaşayan hadis ve fıkıh alimlerinden imam Taberani’nin aktarımıyla son verelim.

Makil Bin Yesar (ra) anlatıyor, Allah Rasulu Sallallahu Aleyhi ve Sellem, ”Bir idareci, Ümmetimin, İnsanların idaresini üzerine alır da, Yetki Sahibi olurda,

Kendi şahsına iyi niyet besleyip gayret gösterdiği kadar, Ümmetimin, İnsanların idaresi için de iyi niyet besleyip gayret göstermezse, Allah kıyamet günü onu yüz üstü Cehenneme atacaktır “ dedi der.

Aktaracaklarım bu kadar, yalakalıkta sınır tanımayanlar!