Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs, Antarktika hariç tüm kıtalara yayıldı. Türkiye'de ise ilk koronavirüs vakası 11 Mart'ta tespit edildi.

Tarihine bakıldığında dünyadaki virüs salgınının merkezi çıkış noktası hep Çin olmuştur. Şöyleki 1855 - 1859 yılları arasında Çin'de başlayarak dünyaya yayılan ve sadece Çin'de ve Hindistan'da bile 12 milyon insanın ölümüne neden olan bu salgına Jüstinyen Vebası ve Avrupa'nın Kara Vebası ardından 'Üçüncü Veba' denildi.

1957 Asya Gribi salgınıÇin'de başlayan Influenza-A virüsünün ördeklerde mutasyona uğrayarak insana geçen bir hastalık olduğu düünülüyor. Asya Gribi olarak adlandırılan hastalık 4 milyona yakın insanın canına mal oldu. Aynı bulunan bir aşı ile salgının önüne geçildi.

***

Bir yıl içerisinde 40 milyon kişi aşılandı. Sizler için bulduğum sadece Çin kaynaklı bir iki örnek. Allah ayeti kerimede şöyle buyuruyor; O (Allah) akıllarını kullanmayan (ve nefsi hevâlarına uyan) ları (imandan ve İslam’dan mahrum ve) murdar kılıp (bırakır.) Dinimiz islam bize neyin helal neyin haram olduğunu söylüyor. Ne tür yiyecekler helal ne tür yiyecekler haram bunları da söylüyor. Peki hem dünya sağlık örgütü hem de İslamiyet’in dediklerini yerine getirmeyen pis boğazlı Çinliler ne yığıyor şöyle bir göz atalım; Tüysüz ördek veya Tavuk embriyoları, Canlı bebek fareler, Eşek, geyik, koyun, öküz, at, köpek, boğa, kaplan gibi hayvanların cinsel organları, Horoz testisleri, Yılan safra kesesi ve yılan çorbası, Tavşan kafası.

Domuz başı, Çekirgeler ve ipek böceklerinden akreplere, tarantulalara ve hamam böceğine kadar her çeşit böcekler, Sarhoş karides, Ördek dili, Küflü tofu, Domuz bağırsağı ve beyni, Kan, Tavuk ayağı, Kuş yuvası çorbası.

***

Kaplumbağa jölesi, Kurbağa yavrusu, Bütün kavrulmuş serçe, Pi Dan (Korunmuş Yumurta, Köpek balığı yüzgeci çorbası, Ayı patisi ve Kurbağa. Sen bütün bu pislikleri ye dünyayı hastalığın pençesine bırak daha sonrada ben hastalığı yendim yardım gönder göz boya.

Koronavirüs bitecek elbette ama Çin devletine tüm dünyanın bir fatura kesmesi lazım.

Yok, efendim ticaret yapıyoruz, para şu bu bu virüs gösterdik ne kral ne kraliçe ne bonkör ne holding sahibi olmak bu vebaya çare olamıyor. Demek ki her şey ticaret ve para değil. Dünya sağlık örgütünün belirlediği liste dışında yiyecek yiyen Çin dünyayı kasıp kavurdu.

Bunun hesabı sorulmalı. Peki Çin için nasıl bir uygulama ve ihtar verilmeli? -Virüs ilk olarak 2019 Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ilk kez ortaya çıktığında ne kadar süre sonra dünyaya duyuruldu bunun ihmali sorulmalı -Devletler Çin için bir araya gelip bunun hesabını sormalı - Ölen insanların ailelerine tazminat ödemeye mahkum edilmeli -Çin mallarına boykot uygulanmalı - Dünya sağlık örgütünün yiyecek listesine uymadıkları için yaptırım uygulanmalı sözün özü Çinlilere pisboğazlı olmanın bedeli ödetilmeli...