Geçtiğimiz gün İzmir’de çirkin bir hadiseye şahit olduk.

Olay şöyle; İzmir’deki bazı camilerin hoparlörlerinden 20 Mayıs’ta ‘Çav Bella’ (Bella Ciao/Hoşçakal güzelim) şarkısı çalınmıştı.

Müftülüğün açıklamasında, yayının merkezi sistemin frekansına korsan şekilde müdahil olanlarca yapıldığı belirtilmiş, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti. Elbette devletimiz bu saygısızlığı yapanı ortaya çıkaracaktır.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Çav Bella adlı şarkının çalınmasıyla ilgili görüntüleri Twitter hesabından paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in gözaltına alındığını açıkladı.

Daha sonra da tutuklandığı haberleri ajanslara düştü. Her kim dini istismar edip siyaseten kendine makam mevki devşirirse Allah onu bu dünyada rezil edecektir. Bu arsızlığı yapanın yaptığını topluma mal etmek de bu tür organizmaların ekmeğine yağ sürecektir.

Zaten bu konuyu çok güzel özetleyen İzmir İl Müftüsü Şükrü Balkan, dört buçuk milyon kişinin yaşadığı İzmir'de bir ya da bir kaç kişinin yaptığı bu çirkin hadiseyi kimsenin bütün İzmir'e mal etmemesi gerektiğini ifade etti.

Bu ülke yobaz ve dini işlerine alet edenlerden çok çekti. Umarım sayın müftünün de dediği gibi bu olayın gerçek failleri ortaya çıkar. Güzel ülkemiz bu tür hadiselerle anılmayı haketmiyor. Bu tür çirkinliği yapan bir iki kişi yüzünden her hangi bir siyasi partinin tümüne bu hadise mal edilmemesi gerekir. Bugün ülkemizde bu tür olaylardan medet umarak bir iç kaosun çakmasını isteyen o kadar habis ruhlu kişiler var ki asla ve asla bunlara prim verilmemeli aksi halde bu durumdan provokatörler karlı çıkar. Bu ülkede camilerden ezanın dinmeyeceğini , göklerden de bayrağın inmeyeceğini zerre kadar aklı olan herkesin bilmesi gerekir.

***

Bu tür olaylardan medet umanların oyunlarını boşa çıkarmalıyız. Nasıl bu tür olayları boşa çıkarırız aklı selim ile bu olayı yapanı tespit edip müeyyide uygulayarak. Yoksa bir kişinin yaptığıyla tüm toplumu töhmet altında bırakmak ülkemiz insanını incitir.

Bu ülkenin birliği ve dirliğini bozamayanlar bu tür provokatif eylemlere başvurur. Aynı şekilde dinci kisvesi altında oy devşirmek de dine büyük zarar veriyor. Dindar gibi gözüküp şeklen örtünüp insanları kin ve nefrete sevk edenler de camiye, kurana ve peygambere saygısızlık eden kadar pespayedir. Allah, bismillah deyip öbür taraftan her türlü haltı yiyen, devletin vergisini, tüyü bitmemiş yetimin hakkını har vurup harman savuranlar da dine çok büyük zarar veriyor.

Dine en büyük zararı emin olun camiden şarkı dinletisi yapan ahlaksız kendini bilmez vermiyor dindarım deyip insanları hal tavır ve hareketleriyle dünden doğuranlar veriyor. Zaten cami hoparlöründen şarkı dinletisi yapanın yolu belli dersin ki bu dine saygısı olmayan “dinsiz” dersin. Ancak bizden görünüp de bizi vuranlar asıl sorun ve zarar bu türlerden geliyor.

***

Tarihe bakıldığında her kim Allah , din , iman ve kuran ile insanları aldatmışsa sonu bu dünyada ibretlik olmuştur. Gelin o riyakar kalbi, o kirli elleri dinin üzerinden çekin. Siyaseti meslek ve geçinme aracı olarak görenler dini işinize alet etmeyin. Siyaset yapın ancak Müslümanlığınız ve dindarlığınızı ön plana sürerek değil. Müslümanlığınız size kalsın onun o değerli maneviyat ve emri olan dosdoğru olmayı insanlara yansıtın yeter. Dini duyguların en üst seviyede olduğu bu günde dini duygularımızla oynamayan insanlarla çevremizin donatılması temennisiyle... hayırlı bayramlar... sağlıklı günler