İster şaşırın, isterseniz de şok geçirin.

Veya “yok, olamaz böyle bir şey” de diyebilirsiniz.

Ancak, azıcık vaktinizi alacağım.

Önce,

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz hafta cuma ve cumartesi günkü Bursa ziyaretinden başlayalım.

Davutoğlu ve ekibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a birçok konuda itiraz ediyor; öne çıkardıklarından birisi ‘saltanat, güç zehirlenmezi ve milletten kopmak’ olduğunu söylüyorlar.

Ama…

Eski Başbakan, parti il binasına gelmeden iş hanındaki asansörlerden birisi partililer tarafında yasak bölge ilan edilmiş. Gelen misafirlere ve gazetecilere, ‘Davutoğlu bu asansöre binecek, siz diğer asansörü kullanın’ diyerek telkinde bulundular.

Gelecekten, şeffaflıktan ve saltanata itiraz eden Ahmet Davutoğlu’nun Bursa’daki güç zehirlenmesine uğrayan il teşkilatı yöneticileri, Allah muhafaza etsin, bırakın genelde, yerelde iktidar olsalar, kim bilir neler yaparlar!

Gelelim Davutoğlu’nun basın toplantısına,

Bursa’daki tarım alanlarının yok edildiğini, Uludağ’ın turizmden yeteri kadar pay alamadığını ve tarihi kimliğinin betonlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Teşkilatlarının tertemiz olduğunu söyledi.

Davutoğlu’nun açıklamalarının ardından meslektaşlarımız kendisine sorular yöneltti.

Ancak zaman kısa ve günlerden Cuma olması, Davutoğlu’nun da kendisine yöneltilen sorulara uzun uzun cevaplar vermesi, birçok gazetecinin soru sormasını engelledi.

Bu arada,

Uludağ’dan bahseden Davutoğlu’na soru soramadığım için vicdanen rahatsız olmuştum.

Toplantı sonrası, esnaf ziyareti sırasında Bursa’mızda valilik yapmış, şu an Gelecek Partisi’nin İçişleri Politikaları Başkanı İzzetin Küçük’e, “Siz 2018’de Bursa’da valiydiniz. Uludağ’da yılın 12 ayı turizm yapılsın diye  ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’ yapıldı. Davutoğlu Uludağ’ı gündeme getiriyor, sizin de Uludağ’la ilgili açıklamalar yapmanız, yaşanan sorunları gündeme  getirmeniz gerekmiyor muydu?” deyince.

Şu an siyasetin içinde olan İzzettin Küçük kulağıma eğilip, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ‘Uludağ’dan arazi topluyor’ dedi.

Hakkında çeşitli söylentiler olan Turizm Bakanı Ersoy, Uludağ’da arazi topluyormuş!

Aman Yarabbi,

Evet, evet, çok büyük bir iddia bu.

Bursa ve Türkiye kamuoyuna bugüne kadar açıklama yapmayan Gelecek Partisi’ni kurucusu, eski vali, basın toplantısı sonrası arazi skandalını kulağıma fısıldadı.

Şimdi İzzettin Bey’e sormak istiyorum!

Yalnızca yılın 3 ayı kış turizmi için açık kalan, 9 ay otellerin kapısı kilitlenen Uludağ’la ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tek bir adım atmayıp, arazi toplama işlerine girdiğini millete açıklamanız gerekmez mi?

Yoksa Küçük, kendisini hâlâ vali mi sanıyor?

Uludağ’da çalıştay yapılalı 3 yıl oldu. Gelecek Partisi Bursa il Başkanı Alpaslan Yıldız, İzzetin Küçük’ün ajandasında sakladıklarını kamuoyuna açıklamak, sorumlu muhalefet gereği değil mi?

Akademisyen kimliği ile tanıdığımız Davutoğlu, teşkilatlarına toplantıda toz kondurmadı ama Bursa il teşkilatı, şehrimizde oynanan kirli oyunları, üzerimize serpilen tozları kaldırmamak için sadece haftalık toplantı yaparak muhalefet yaptıklarını sanıyorlar!

‘Sokakta sus, caddede sus, şehirdeki skandallara karşı körleşmek’ bize hiçbir şey kazandırmaz.

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Yıldız’ın dişe dokunur, Alinur Aktaş’ın uykularını kaçıran, mahallelerde, caddelerde herkesin takdirini toplayan bir tane açıklamasına, tepkisine rastlayanınız var mı?

Bildikleri tek şey haftalık toplantının ardından fotoğraf paylaşmak.

Bayım, eğer iktidarın baskıcılığından çekiniyor, bizim ticaretimiz, işimiz gücümüz var diyorsanız, bırakın siyaset yapmayı!

Örneğin,

Yıldız böyle muhalefet yapmaktansa, tövbe edip, AK Parti’ye dönebilir!

Şimdi buradan İzzetin Küçük’e sesleniyorum!

Bursa’nın sırtına kim hançer saplıyor, kim alavere dalavere yapıyorsa, Gelecek Partili Küçük olarak açıklamak zorundasınız.

Hele ki, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Uludağ’da arazi topluyorsa, bu kocaman bir skandal!

Bursa’daki muhalefet de elini taşın altına koyup, kimler kiminle kirli ilişkiler içindeyse ortaya çıkarmak ve kıyameti koparmak zorunda.

Aklımızla alay edenleri, yüzümüze gülüp, arkamızdan iş çevirenleri bilmeliyiz!

3 sene oldu,

Şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Neden Bursa’yı yönetenlerden Uludağ’la ilgili ciddi bir çıkışın yapılmadığı, herkesin ölü taklidi yapmasını…