Ekrem İmamoğlu’nun ismini ve yaşadıklarını 7’den 70’e duymayan bilmeyen yoktur.

Biraz zihninizi yoklayalım İmamoğlu’nun yaşadıklarına bir bakalım. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde iptal edilen 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından 23 Haziran 2019 İstanbul Seçimi’nde oyların %54.21’ni alarak 806 bin 415 farkla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart ve 23 Haziran arasında görüldüğü gibi millet tercihini yine İmamoğlu‘ndan yana kullandı.

Vatandaş geç de olsa gerçeği çok net görebiliyor. İmamoğlu sizi yenilgiye uğrattı diye ona kızarak yorganı yakmamalısınız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Hamidiye suyuna boykot uygulayan kamu kuruluşları oldu.

Bu boykot İmamoğlu’na tepki için mi. Meydanlarda Yerli ve Milli" diyerek suyu siyasallaştıranlar bu yanlıştan dönün. Ülke hepimizin. Ülkenin her kurumu bizim gözbebeğimiz. Belediyenin iştiraki olan bir markanın ülkenin diğer kurumlarında satılmaması yerli ve milli değerlere değil, AKP’ye bağlılığın göstergesidir. Ulu Hakan Sultan Abdülhamid Han’ın emanetine ihanettir. Bu tür yaklaşımlar yurdum insanını üzer ve kutuplaştırır.

Bakın ey AKP yetkilileri bu tür partizan yaklaşımlara dur demezseniz tarihin eskiyen tozlu sayfalarında yerinizi garantilersiniz. Millet sizin köprü, yol, hastane, postane yaptığınıza bakmaz. Boyunuzun ölçüsünü verir. Ülkeyi seviyorsanız koltuk sevdasını bırakın. Bırakın insanların yakasını bırakın sizden olmayan başkanları...

hangi partiden seçilmişse seçilsin milli iradeye saygı gösterin. Dost acı söyler oyunuz her geçen gün eriyor. Ey partinin nimetlerinden istifade edip menfaatinden başka gözü bir şeyi görmeyen. Neden hala çarşıya, pazara, halka inmiyorsunuz.

Bu nasıl Reisin emrinde olmaktır. İnin sıkılmadık el bırakmayın diyen Reise neden kulak tıkıyorsunuz. Yangın büyük, söndürmeseniz siz de yanacaksınız. Yoksa bu sizin yaptıklarınız kaybetmenin dayanılmaz hafifliği mi?