Ulusları kuran milli kahramanlar vardır ve tarihler boyu anları halkı yüreğine görmüştür o milli kahramanları öyle iki kelime oyunuyla sokup alamazsınız yüreğimizden. Ulusumuzun kurucusu ve milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmadık.

Unutmayınız ki, tarih yazanları tarih yazar.

Anayasamızın başlangıç kısmında ve 1739 sayılı Kanun'da belirtilen amaçlar doğrultusun da, Türk Devleti'ni ve milletini ebediyete kadar yaşatacak, çağdaş uygarlığın ve medeniyetin ortağı ve öncüsü yapacak, Türk milletinin bütün fertlerinin, Atatürk inkılap ve ilkelerine bağlı olarak yetiştirilmesi milli eğitim sistemimizin temel amacıdır.

Dileriz ki yöneticiler görev ve meslek yeminlerine sadık kalırlar,  kurum ve kuruluşlarında Atatürk  köşesinin değişmesine izin vermezler milli eğitim sistemini kuran önderimize saygısızlık yapamazlar  yaparlarsa içinde yaşadıkları tarih onları affetmez.

Yaygın eğitim kurumlarında yer alacak olan Atatürk köşesinin bu amaç ile bütünlük taşıyacak nitelik ve içerikte olması gerektiği kabul edilmelidir. Kurumlarda yönetimin bulunduğu binanın girişinde, kolayca görülebilecek en uygun yerde Atatürk köşesi oluşturulur. Atatürk köşesinde, zeminden belli yükseklikte hazırlanan bir kaide üzerine Atatürk'ün büstü konulur. Atatürk'ün fotoğrafı, ayaklı kaidede Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi uygun biçimde asılır. Atatürk köşesinde madalyon, gravür, fotoğraf, Atatürk'ün eğitimle ilgili özdeyişleri ile kitap, tablo ve levhalara yer verilebilir" kuralına yer verildiği hatırlatılır.

Sayın öğretmenler ve tüm eğitim kurumlarının kıymetli yöneticileri, baş öğretmen Mustafa Kemal  Atatürk’ün koltuğunda oturduklarını fark eder ve bu konuya gerekli hassasiyeti  gösterirler.

Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacak ama kurduğum ülke ve fikirlerim ilelebet yaşayacaktır.

Atatürk