Bunlarda mı olacaktı diyeceksiniz ama oluyor işte. Kendini bilmeyenler laik eğitim sistemiyle oynuyorlar bu gerici, ırkçı cinsiyetçi yöneticiler hakkında gerekli işlemlerini yapılmasını talep ediyoruz. İnsanın aklına çeşitli soruları getiriyor. Acaba bu kişilere birilerinden talimat mı geliyor? Bütün olaylara teşebbüs ediyorlar yoksa gündemi mi değiştiriyorlar?

Bursa’daki Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, dün mesajlaşma uygulaması üzerinden kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması gerektiğini içeren bir mesaj gönderdi.

Akın’ın gönderdiği mesaj aynen şöyle, aktarmak istiyorum:

“Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıfları görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim.”

İnsan neler oluyor diye düşünüyor, nedir bunların fikri ,neye kime hizmet ediyorlar, bu kişi ve görevliler hakkında ceza uygulaması gereklidir. T.C Milli Eğitim ve laik sistemine karşı suçtur halkın milli duygularıyla oynuyorlar. Neyse ki, bu olayın büyümesinin ardından, malum müdür görevinden el çektirildi.

Bir konuyu atlamak istemiyorum, bununla bağlantısı varımdır geçtiğimiz günlerde mecliste kabul edilen Diyanet akademisiyle bağlantılı mıdır, denk gelmesi tesadüf “müdür?

Sevgili yurttaşlar bu konuya sessiz kalmamak gerek, bu cinsiyetçi ayrımcı zihniyete karşı dikkatli olmak gerek.

Benim naçiz bedenim bir gün elbet toprak olacaktır, ama kurduğum laik Cumhuriyet ve fikirlerim ilelebet payidar olacaktır

Gazi Mustafa Kemal Atatürk