AK Parti 2002’de iktidara geldiğinde, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının başlıca sloganı, liyakatti.

Yani işi ehline teslim etmek, iş bilen kişilerle vatandaşa, şehirlere hizmet getirmekti.

Ehil kişilerle ilgili en kuvvetli, kimsenin itiraz edemeyeceği dayanak ise Allah’ın ayetleri ve Hz. Peygamber’in sözleriydi. İktidar, yıllarca millete verilen liyakat sözünün arkasında durdu.

Sonra acayip şeyler olmaya başladı,

Falancanın amcası, dayısı, teyzesinin oğlu, hemşerisi, riyakarlık yapan filanca derneğin başkanı, hiçbir tecrübesi, bilgisi, olmamasına rağmen vekil veya belediye başkan adaylığına onay verildi. Etrafına doğru düzgün bakmasını bile beceremeyen bu şahsiyetler, müdür yapıldı, amir oldu, memur oldu. Hiç bir şey olmasalar, olamasalar bile bir yerlere, iktidar sayesinde “bir şey” oldular!

Şimdi,

Gelinen noktayı, duyarlı olan ve kenara çekilen bazı AK Partililer, haklı olarak eleştiriyor ama güç zehirlenmesine uğrayanlar uayarıları dikkate almıyorlar. 

Biliyorsunuz, 2019 yerel seçimlerinden sonra Mehmet Fidan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Daire Başkanı yapıldı, diğer adıyla ödüllendirildi. Birilerinin ricasıyla, Hakan Çavuşoğlu’nun seçim sürecinde yanında gezmesi ve AK Parti’den 27. Dönem Milletvekili aday adayı olması kendisine çok şey kazandırdı.

Tabi böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kayırmacılık yapmayacaksınız, işi ehline vereceksiniz” sözü de, Bursa’da buharlaşmış oldu.

Fidan makama oturdu, şahsına tahsis edilen araçla dernekleri gezdi, kendini anons ettirdi, en bildiği iş olan tribünlere oynadı. Ama Büyükşehir’e zerre katkısı, ortaya koyduğu proje var mı, ara ki bulasın!

Bu şahıs daha önce Şevket Yılmaz Hastanesi’ndeki müdürlerin getir, götür görevlisi, sözleşmeli personeliydi.

Hatırlatmak gerekirse,

28 Şubat sürecinde pilot il seçilen şehrimizdeki başörtülü öğrencileri coplatan Bursa Valisi Orhan Taşanlar’ı hayırla anmak mümkün mü? O dönemde vali yardımcısı olan İbrahim Turanlı’yla samimi diyalogları olmuştu Fidan’ın.

Gelelim, sessiz sedasız görevden el çektirmeye…

Alinur Aktaş, ricayla koltuk verdiği, tepkilere neden olan o mevzuya.

2021 yılının Ekim ayında Mehmet Fidan’ın Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı olan Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nde 1.5 milyon liralık yolsuzluk skandalı ortaya çıktı.

Şube Müdürü Neşet Kaya görevden alındı.

Teftiş Kurulu mecburen soruşturma başlattı.

Süreç yaklaşık 6 ay sürdü, bardaktaki su taştı. 

Bilinen kirlilik ortaya fışkırdı.

Sonuç itibariyle Mehmet Fidan, görevden alındı. 

Şimdi merak edilen şu, Fidan Şevket Yılmaz Hastanesi’ne mi dönecek, yoksa başka bir yerde mi görevlendirilecek?

Ya da yaşananların ardından istifa mı edecek?

Ballı, kaymaklı memurluk kazanmış biri, kalkıp ben oynamıyorum, istifa ediyorum demez herhalde!

Bu arada, Mehmet Fidan’ın alınmasına, AK Parti’den belediye meclis üyesi seçildikten sonra Yıldırım Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yaparken Oktay Yılmaz’ın mesajıyla görevden alınan yakın dostu Ali Mollasalih, çok üzülmüş, karalar bağlamıştır.

Tabi, aklını nereye atanırım, nereye bağlanırım, mütevellici olurum, birilerinin kuyruğuna takılırım diye bozanlardan,

Tüyü bitmemiş yetimin hakkı için didinmelerini bekleyemeyiz.

Acaba, Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nden yolsuzluk fışkırmasaydı, tabuta röveşata yapılmasaydı, Fidan kendisi için tahsis edilen daire etrafında daha ne kadar dönecekti?

Siz siz olun, şovmenlere pirim vermeyin, itibar katmayın, liyakatsizleri ödüllendirmeyin.

Bırakın kim karalar bağlarsa bağlasın, bize aydınlık lazım, Kazım!