Bir baba düşünün, sonra bir aile; çocuklarını okuturken çile, keder ve kahırla iç içeler.

Hala sebebi nedir diye soran, aklını, vicdanını kiraya vermişlere verilecek cevap ak ve pak karşımızda duruyor. Her ay zamlanan elektrik, doğalgaz, su, mutfak masrafları ve kira kamburu!

Otomatiğe bağlanan zamları kamuoyunun gündeminden düşürmek için çeşitli algı operasyonları yapılsa da, marketlere müfettişler gönderilip havuz medyası far fara yapsa da, dar gelirli ailelerin sayısı gün ağardığında acayip şekilde artıyor.

***

Diğer tarafta AK Parti iktidarının yazboz tahtasına döndürdüğü Milli Eğitim politikaları yüzünden yürekler kanamaya devam ediyor!

Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden birçok bakan gibi Ziya Selçuk da sıvalı veya sıvasız hanelerin ayın sonunu getiremediklerini düşünemediği için “yardımcı kaynak kitap kumpası” anne, babaları ekonomik olarak diz çöktürüyor…

Bakanlığın dağıttığı ücretsiz kitapları yetersiz bulan öğretmenler, öğrencilerine yaptıkları yardımcı kitap tavsiyeleri, zaten ne yapacağını şaşıran, kirasını aksatan, kredi bataklığında çırpınan velileri perişan etti.

Yetmezmiş gibi daha binmeden istenen, zamlanan servis ücretleriyle aileler maddi anlamda kapana kısılmış durumda.

Evlatları daha iyi eğitim alabilmesi için piyasa değeri 350 ile 500 TL arasında değişen yardımcı kitaplarının borç yükü altına giren babanın psikolojisini tahmin edebiliyor musunuz?

Üzülerek dikkat çekmek zorundayım, dar gelirlilerin evlerinde huzur kalmadı. Aile arasında yaşanan şiddetin en büyük deneni maddi imkansızlıklar!

Böyle bir ortamda büyüyen, yetişen ve eğitim alan çocukların durumu zaten ortada!

İntihar eden babaları, uyuşturucunun pençesindeki körpecikleri de ilave edelim!

Kısacası ekonomik manzaraya gururla bakamıyoruz, imrenemiyoruz. Tablo karanlık, eğitim politikaları yerlerde sürünüyor, dar gelirli babaların, annelerin gözyaşları arşa yükseliyor, Kamil!