Mutluluk ve sevincin bir diğer adının, Kurban olduğunu bilmeyen yok.

Evet, iyiliğin, cömertliğin, paylaşmanın,  ve mutluluğun bayramı için geri sayım başladı.

Türk Kızılay Bursa Şubesi, ihtiyaç sahipleri için Vekâletle Kurban Kesimi Kampanyasının startını verdi.

Kızılay Bursa Başkanı Özcan Susmaz, Kurban bereketini tüm yıla yaymak için hali vakti yerinde olanlara, kısacası zenginlerimize çağrı yaptı; bereket adımlarına herkesin destek vermesini istedi.

Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay ise, yaptıkları Kurban bağışı çağışının Bursa’da çığlığa dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Düşünsenize yapılan 1.050 TL tutarındaki büyükbaş hisse bağışı sayesinde garibanların sofrası bir yıla yayılan organizasyonla şenlenecek.

Peki, nasıl oluyor bu yıl boyu şefkat hareketi?

Kesilen hayvanların eti kavurma ve kıyma konservesine dönüştürülerek.

Kızılay bu sene, yurtiçinde 2 milyon 200 bin ihtiyaç sahibinin kurban bereketinden faydalanmasını hedefliyor. Ayrıca yurt dışında 20 ülkede 2.5 milyon ihtiyaç sahibini de mutlu etmeyi planlıyorlar.

***

Hatırlatmakta fayda var.

Her Cuma hutbesi sonrası imam efendilerin dile getirdiği Nalh Suresi 90. Ayetinde mealen, ‘Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya, komşuya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.’ Rabbimiz bizimle Kur’an aracılığı ile böyle konuşuyor, hatırlatmada bulunuyor.

Ey insanlar paylaşın, ‘Kurban kestiğinizde etleri dondurucularda istiflemeyin. Komşularınız, akrabalarınız ve kursağı kırmızı eti unutanları hatırlayın’ diyor.

Ne kadar çok hatırlama, o kadar çok mutluluk.

Bursa’nın zenginleri, Türk Kızılay Bursa Şubesi’nin evrensel organizasyonuna omuz verin.

Unutmayalım, sevgiyi belli etmenin adı paylaşmaktır.

Şehrimizin neredeyse her noktasına kurulan Kızılay bağış çadırlarını ziyaret edebilir, şubelere gelerek detaylı bilgiler alabilirsiniz. ‘Hilal’in gölgesini’ genişletmek; hiç görmediğiniz, tanımadığınız haneleri sevindirmek sizin elinizde.