ABD Başkanı Trump hatırlayacağınız üzere Türkiye ile ilgili geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı.

Açıklaması şöyleydi; "Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum. Erdoğan'la çok iyi bir ilişkimiz var. “Bu mesajdan saatler sonra da Beyaz Saray’da düzenlenen ABD ile Japonya arasındaki ticaret anlaşmasının imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu dile getirerek “Suriye’de kimsenin tarafını tutmuyorum. Erdoğan’la çok iyi bir ilişkimiz var. Erdoğan’a ‘IŞİD’liler sizin sorumluluğunuz’ dedim. Suriye’den çekilme konusunda, yapmak zorunda olduğumuz şeyi yaptık. Yıllardır oradayız, artık eve dönme zamanı. ABD bir polis gücü değildir, bu bizim görevimiz olmamalı. Eğer Türkiye yanlış bir şey yaparsa onların ekonomisini yıkarız” dedi.

Şimdi bu açıklamayı neden burada tekrar gözler önüne serdim. Bu kadar yanar döner bir devlet adamı nereden buluyor bu gücü.

Tamam Amerika çok güçlü bir ülke olabilir bizim de tarihiniz ecdadımız hiçbir zaman haksız güçten korkmadı. Şuurlu torunları da korkmayacaktır.

Biliyor musunuz sevgili okurlar biz bu zatın daha önce de sosyal medyadan yaptığı tehditleri biliyoruz. Neydi ilk tehdidi Geçen sene Trump Türkiye'ye yönelik Rahip Brunson’ın iade edilmemesi sebebiyle attığı tweetler ve ekonomik tehditler çok zor bir yaz geçirmemize neden olmuş, dolar 7 lirayı aşmıştı ve nihayetinde de rahip elini kolunu sallayarak ülkesine gitmişti.

Sonrasın da ne mi yaptık bu açıklamaya hiçbir cevap vermedik. Bu kadar mı hayır kur farkı nedeniyle esnaf kepenk kapattı, ocaklar söndü iflaslar arttı.

Gelin biraz tarihinizi okuyalım vefakar ve cefakar dedelerimizin anılarına yaşadıklarına bakalım. Hiçbir zaman korkmadı namert düşmanından mücadele etti.

Biz ne yapalım dediğinizi duyar gibi oldum. Ne mi yapalım; dik duralım, onurlu, şanlı ve gururlu olalım. İlk önce ülkemize bu tehditte bulananı farklı bir dille uyarsaydık bugün sınırlarımızı korumak için olan girişimimize karışıp bizi tehdit edemezdi hiç kimse.

Gelin tüm siyasi kaygıları bir yana bırakalım varsın kuru ekmek su... olsun yeter diyelim ancak düşmana karşı tek yürek olalım. Bizi tehdit edenlere karşı sesimizi daha gür çıkaralım.

Amerika’da farklı Türkiye’de farklı davranmayalım. Güçlüyüz misilleme yapabiliriz. Tepkimizi koyacak birçok madde var.

Bu tür tehditlere muhalefetin tek başına tepkisi yetmez hükümet ve yetkililerinin de gür sedaları çalmalıdır.

Amerika’nın dostu müttefiki olmaz olamaz ancak menfaati olur. Aklımızı başımıza devşirelim birlik olalım gün birlik beraberlik zamanı.