Peygamberimizin, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” Hz. Ali ise, “Haksızlık önünde eğilmeyiniz, çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz” derken şerefli bir insanın takınması gereken tavrı tarif ediyordu.

Bu iki muazzam sözden sonra varın siz düşünün günümüzde ne kadar etrafta dolaşan dilsiz şeytan var. Günümüzde sözde Müslümanım diye etrafta caka satanların bariz haksızlıklara karşı sus pus olduğuna şahitlik ediyoruz.

Nedir bu örnek; son günlerde depoları basılıp mühürlenen, çekçeklerine el konan atık kağıt toplayıcıları… O kadar her konuda yorumu olan ülke sorunlarına duyarlı insan tanıyorum ki bu konuda tek kelime etmediler.

Çıkıp; “ Yahu siz ensesi kalınların vergi borcunu sildiniz ne istiyorsunuz ekmeğini çöpleri karıştırarak alınteri ile kazanan bu kartonculardan” demedi. Sözde garip gureba derdi ile ilgilendiğini lanse edenler kartoncuların ekmeği ellerinden alındığında ortalıkta gözükmüyor.

Sabahtan akşama kadar bir karton toplayıcısı ne kadar kazanıyor ki bu kazancın kayıt dışılığı konuşuluyor. Çıkıp esnaf denetlensin diyenler her gün zam yapan elektrik doğalgaz idarelerine de müfettiş gönderin bu ne zam diyemiyor.

İşte haksızlık işte bu haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlar. Bu şeytanların bazıları ceplerine dokunulduğunda canları cız edip dilleri açılıyor. Düne kadar yere göğe sığdırmadığı kişilere 5 litrelik yağa gelen zamla ağzına geleni söylüyor.

Görüyor musunuz halkın arasında gezen bir yetkiliyi yok çünkü çarşıda dokunduklarından bin ah işitiyor. Yarın öbür gün başımıza bir şey gelirse haksızlığa gösterdiğimiz rızadandır. Her sabah ezan okuyan bir horoz varmış.

Bir gün ona sahibi demiş ki:– Her sabah ezan okuyorsun, bir daha ezan okursan senin tüylerini yolarım.

Bu tehdit karşısında horoz korkmuş ve kendi kendine demiş ki; “Zaruretler mahzurları mubah kılar. Canımı kurtarmak için ezan okumaktan vazgeçmeliyim. Nasıl olsa benden başka horozlar var. Her halükarda onlar ezan okur.”Horoz ezan okumayı bırakmış…

Bir hafta sonra sahibi tekrar gelmiş ve demiş ki:– Eğer tavuklar gibi gıdaklamazsan senin tüylerini yolarım… Horoz bu tehdit üzerine horozluktan vazgeçmiş ve tavuklar gibi gıdaklamaya başlamış. Horoz tavuklar gibi tam bir ay gıdakladıktan sonra sahibi tekrar gelmiş ve bu kez şöyle demiş: – Ezan okumayı bıraktın, tavuklar gibi de gıdaklamaya başladın. Şimdi de tavuklar gibi yumurtlamazsan yarın seni keserim!

Bunun üzerine horoz ağlamaya başlamış ve demiş ki;– Keşke ezan okurken ölseydim. İşte bu hikayeden ders çıkarmak lazım. Yoksa bugün karşısında sustuğumuz bir haksızlığa birgün biz de maruz kalabiliriz.