Hakkında algı oluşturmak için tetikçilere yazdırılanlar, atılan iftiralar otomatiğe bağlanmıştı.

Nasıl olsa ses çıkmıyor, sizin ipiniz kimin elinde denmiyordu.

Böyle olunca da, daha da azıttılar.

AK Parti’nin kurucularından, 2 dönem bakanlık yapmış, 3 dönem Bursa’dan, 2 dönem ise Urfa’dan milletvekili olmuş Faruk Çelik’e kendi partisinin Büyükşehir Belediyesi, iyi bütçelerle reklam vererek itibarsızlaştırma operasyonunun aktörlüğüne soyundu!

Her şey güzel gidiyordu.

Parayı verenler ölü taklidi yapıyor, Çelik’i gördüklerinde ise yüzüne gülmeye, sonrasında kuyuyu derinleştirmek için mesaiye aralıksız devam ediyorlardı.

Ki,

Geçen gün yazmıştım, Bakan Çelik bu hafta içinde kendisiyle ilgili ortaya atılan saçma sapan iddialara basın toplantısıyla cevap vereceğini söylemiştim.

Ve sonunda su geldi, teyemmüm bozuldu.

Dün,

Faruk Çelik, uzun yıllar sonra çok sert açıklamalar yaptı. Suskunluğunu bozdu.

Haklı olarak, besleme takımına “Kaçak villa” far farası yaptıran Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kestel Belediyesi’ni eleştirdi.

Siyasetçilerin sandıkta hesap verdiklerini işaret etti. “Hesap veremeyen siyasetçi elini siyasetten çekmeyi bilmeli” dedi.

Ardından lafı gediğine koydu, “ Bundan sonra kim iftira atıyorsa, itibarsızlaştırma yaparsa açıklayacağım. Atış serbest toplantılarıyla basının önüne çıkıp hesap veriyorum, sorun soracağınızı” dedi.

Artık macun tüpten çıktı; Bakan Çelik, her cümlesinde bunu belli etti.

Mevzuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine en son Yusufeli baraj açılışını yaptıklarına getirdi ve sonrasında İznik’te tokalaşmadıklarıyla ilgili yapılan algı haberlerini hatırlattı. “ Recep Tayyip Erdoğan’la 42 yıldır tokalaşıyorum. Bir kere tokalaşamadık, benim çocuklarımın bebeklik fotoğrafı var, Erdoğan’la.”

Sonra lafı Mustafa Bozbey’e getirdi.

İkilinin, aynı siyasi ve dünya görüşüne sahip olmadıklarını bilmeyen yok. Ama ikisi de Bursa’da siyaset yapıyor.

Dedikodularla ilgili olarak Çelik, “Bozbey ile bazı etkinliklerde karşılaşıyoruz. Bakanlığım döneminde ziyaretime geldi. Ayrıca 3-4 kez görüşmüşüzdür. Siyasette sağcı ile solcu bir araya gelemeyecek diye bir şey mi var?” dedi.

***

Haliyle toplantıda Faruk Çelik, uzun zamandır saman altıdan su yürütülüp, itibar suikastına malzeme olan Kestel Alaçam’daki kaçak olduğu iddia edilen, fotoğraflarını gösterdiğinde Sarıalan’daki barakalara benzer, 70 metre kare ahşap evi gündeme getirdi.

5 dönüm üzerindeki tarım arazilerinin yüzde 5’ine bağ evi yapma hakkının kanunla tanındığını hatırlattı,

Ve şöyle devam etti:

“2017 yılında Kestel Belediyesi buradaki yapıdan emlak harcı aldı. CİMER’e gelen yazıya bu belgeyi koyup cevap verseler sorun olmayacaktı. 22 kurum o ahşap yapıya onay verdi, sadece iki kurum Kestel ve Büyükşehir Belediyesi hayır dedi. CİMER’in yazısı üzerine aceleyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden kaçak zaptı tutturdular. Ardından olayı medyaya servis ettiler. Biz olayı basından öğrendik. Ancak işin arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz.”

Bu durumda, işi üzüm yemekten çok bağcıyı dövmek olanlar, işin önünü arkasını düşünemedikleri için, çok fena pekmeze düşmüş oldu.

Diğer önemli olan ise, Bakan Çelik’in bu alavere dalaverelere pabuç bırakmayan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a teşekkür etmesiydi.

2023 seçimleriyle ilgili olarak da; bu seçimin AK Parti için çok önemli olduğunu belirtti.

BTSO’nun, Bursa’nın içindeki düzensiz sanayilerle ilgili olarak attığı KOBİ adımına herkesin destek vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Görünen şu ki,

Faruk Çelik iftira atanlara, yalan söyleyenlere kılıcını çekmiş vaziyette. Tuzak kuranları titretecek.

Yüzüne gülüp arkasından iş çeviren münafıklardan zaten haberdar; hepsini biliyor, tanıyor.

Birilerinin alışık olmadığı bir adım attı, iftira atanlara bile davet göndererek ezberleri bozdu.