Acayip bir süreçten geçiyoruz.

Yüzüne gülenlerle, arkadan iş çevirenler aynı trende, otobüste yolculuk yapıyor.

Dertleri, tasaları, kıbleleri para.

Bu tiplere göz göre göre, bile bile destek verip, sonra da biz onlarla aynı görüşte, düşüncede değiliz diyorlar.

Böyleleri muhafazakar siyasetin riyakarlaşmasına, hatta acayipleşmesine büyük katkı koyuyor!

***

Örneğin Faruk Çelik’i kendi partisinin içindeki çömezler nerede görse, bir programda karşılaşsalar arkasında çevirdikleri numaraları unutup, iki büklüm olup, şirinlik taklaları atıyorlar.

Geçenlerde vatandaşın birisi ben “AK Partili değilim” demiş, Çelik’i eleştirirken.

Ama gelin görün ki, kendisi açıkça AK Partili değilim itirafında bulunurken, hatta bu cenaha oyu dahi nasip olmadığını haykırırken, AK Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi kendisine binlerce lira reklam verip, “hadi bakalım biz masanın altındayız, sen çakıver” Faruk Çelik’e diyorlar!

Sonra Faruk Çelik’in yüzüne gülünce, bazı bukalemunlukların unutulacağını sanıyorlar.

Hakikaten çok enteresan, kurdurulan bazı internet siteleri aracılığıyla Çelik’i Bursa’da itibarsızlaştırmak, yıpratmak için Büyükşehir Belediyesi rol alıyor!

Ne acayip değil mi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Faruk Çelik’i, bitirilen projelerin açılışlarına davet ediyor, bir sürü talimatlar vererek AK Parti Genel Merkezi farklı şehirlerde konuşmalar yapması için programlar hazırlıyor. Gelin görün ki, partisinin Bursa teşkilatının içindeki bazı rütbeliler, Çelik’in taşlanması için paralı askerlerle kol kola giriyor!

Vallahi çok yazık.

***

Kime sorsam, kiminle konuşsam, eğer Faruk Çelik aktif siyasetin içinde olsaydı, hatta Bursa’nın bakanı olarak görevi devam etseydi, Hızlı Tren’e 2017’de binecektik. Şehir Hastanesi şehrin bir ucuna yapılmayacak, hastaneye ulaşmak için hafif metro inşaatına milyonlar harcanmayacaktı.

Şöyle bir bakın, muhtemel kabine değişikliğinde İçişleri Bakanlığı için Çelik’in ismi geçince birileri acayip rahatsız oluyor. Hoplayıp, zıplıyorlar.

Acayip acayip iftiralar atmaya başlıyorlar.

Bakan bey yalanlamasına rağmen Kestel Alaçam’daki evinin kaçak olduğu dedikodusunu yayıyorlar.

Mesela dün akşam AK Parti Bursa İl Başkan Davut Gürkan’la il başkanlığında, haftalık yönetim kurulu toplantısına katıldı Faruk Çelik. Zorla gelmedi, davet edildi, şehrimizle ilgili alınan kararlara şahitlik yaptı.

Böyle acayip gelişmeler yaşanırken.

Öyle tahmin ediyorum ki, eğer bir değişiklik olmazsa, Bakan Çelik bu hafta kendisiyle ilgili ortaya atılan saçma sapan iddialara yapacağı basın toplantısıyla cevap verecek.

Bekleyip göreceğiz…