Maalesef ülkemiz yıllardan gelen ve bir dikiş tutmayan yara haline gelen bazı meseleleri aşamadı; siyasetçilerin hor ve tepeden bakma halleri, ekran önündeki şahsiyetlerin ırkçı davranışları…

Ülke olarak bu kötü meziyetleri bırakmadan ne ekonomiden ne sanayi 4.0’dan bahsedebiliriz. Önce ülkemizi seveceğiz, şucu, bucu diye ayrım yapmayı bırakacağız, sonra başka ülkeleri eleştireceğiz.

Türkiye yıllardır bir ceviz kabuğunu dolduramayan tartışmalarla vakit kaybetti. Başörtüsü, laiklik, dini gruplar, Kürt sorunu vs…

Aslında bütün bunların ülkeyi kısır bir döngü içine hapsetmekten başka bir şey değildi. Ülkemizde siyasiler kendilerini yargılanamaz, dokunulamaz ve birinci sınıf insan görüyor. Aracı durdurulan bir vekil polise insan için kullanılması uygun olmayan “ Çemkiriyorsun, şerefsiz” gibi kelimeler kullanıyor. Biri çıkıp ihtiyaç sahibine, “geber” diyor.

Seni durduran polis maskeli ya da haddini alabilir ancak sen bir vekilsin vakarlı olmalısın. Çünkü devlet adamısın varsa kötü muamele tartarsın ona göre çözüm yolu bulursun. Tarihe bakıldığında vatandaşına hakir davranan siyasetçilerin tarihin çöplüğünde yerini aldığını herkes bilir. Siyasetçiler vatandaşı küçük düşürücü hareket ve söylemlerden kaçınmalıdır.

***

Ülke ne çektiyse ahlak yoksunu siyasetçilerden çekmiştir. Siyasetçilerden konuşup onlara acizane tavsiyelerde bulunuyoruz da gazeteciler ekran yüzleri çok mu iyiler.

Son zamanlarda çektiği videolarda bazı gazetecililer için sarf ettiği cümlelere baktığımızda ne diyor Sedat Peker: “Namusu maaşı kadar olan gazeteciler” gerçekten de o günleri yaşıyoruz. Para için yapmadığı kalmayan “gazeteciler”… Bakıyorsunuz foyası ortaya çıkan birazcık utanma duygusu olan gazetecilik mesleğini bıraktım diyor. Foyası çıkmazsa yalakalığa ve fırıldaklık yapmaya devam edecek.

Yine bir sözde gazeteci çıkıp adeta milletin sinirleriyle oynamaya çalışıyor. Allah’tan milletimiz bu tür insanların eylem ve söylemlerine kulak vermiyor. Bu millet bu vatanın ecdadın kanlarıyla sulanmış olduğunu ve memleketin tüm asıl unsuru olan halklarla kazanıldığını biliyor. Programına telefonla katılan kadının Kürtçe konuşmasının engellenmesi asla Türk- Kürt kardeşliğine zeval vermeyecek. Gelin ey ekran yüzleri ve siyasetçileri, aklınızı başınıza devşirin bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatanın kazanılmasında canını dişine takarak mücadele eden analarımıza olan minnet borcunu ödemeliyiz. Sen siyasetçi çalışarak, ahlaklı olarak sen de gazeteci, dürüst ve kalemini sağa sola kıvırmadan bu borcu ödeyebilirsin.