Türkiye’de insanlara eski Türkiye eski Türkiye… yok eski Türkiye’de şu oluyordu bu oluyordu diyerek insanlardan oy isteyen bir yönetim oldu.

İlk zamanlarında yolsuzluk, israf ve adaletsizliklerle mücadele için kurulan iktidar partisine hemen her kesimden oy verenler oldu. Her şey de çok güzel olmaya başlamıştı. Sonra bir baktık bu partinin arkasına sığınanlar ihalelerden, lüks otellerden, zevk-i sefa mekanlarından çıkmaz oldu. Lüks otomobiller içinde “pudra şekeri” çekenler, millete tekme atanlar, vatandaşı azarlayan hor ve tepeden bakan bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.

Bir soru soruyorsunuz o soru yargılayıcı ve sorgulayıcı ise hemen size bir yafta; şucu bucu diyen bir zihniyet peyda oldu. Bir vatandaş olarak çoğu kez gazeteci kimliğimle değil elbette bazı kötü gidişatı ilgili kurumlara yazdım cevap dahi alamadım.

Bir şahıs çıkıyor pazar günleri konuşmadığını bırakmıyor çok ağır iddialarda bulunuyor ancak bu iddiaları yalanlayan yok. Bir Allah’ın kulu çıkıp bu şahıs yalan söylüyor iftira atıyor diyemiyor. Gazetecilere bakıyorsunuz lüks içinde bir yaşamları ortaya çıkıyor. 30 yıllık gazetecilik yapanlar bırakın yatı 4 tekerlekli külüstür daha olsa bir aracı yok.

***

Bunca kirlenmişlik ve çürümüşlüğü nasıl temizler bu toplum bilemiyorum. Partiye muhalefetten daha çok zarar veren sülük tayfasının biran önce tespiti yapılıp gereğinin yapılması lazım. Bakıyorsunuz ülkedeki insanları tosunla, kripto para ile kandıranlar daha önce bu güçten faydalanarak adeta bu kullanarak yolunu bulmuş.

Artık bu çürümüşlüğe bir dur deme vakti geldi. Tam insanlar ülkenin gidişatını iyi olmasını istemeyen dış mihrakların yaptıklarına inanıyordu ki bir yetkili çıkıp benden önceki bakanlara baksın diyor. İnandırıcı gelmiyor artık insanlara bazı şeyler. Akp’ye babasından daha çok inanan güvenenler bugün güvenleri zedelemiş durumda. Cumhurbaşkanının erkinden faydalananlar har vurup harman savuruyor.

***

Biri de çıkıp demiyor ki arkadaş dur bu partinin vizyonu ve misyonu bu değil, bu hareket bedeller ödenerek bu hale geldi senin bekan için koltuğun ve para için bu harekete zarar veremezsin. Çiftçiye haciz giderken ensesi kalının ödemediği devlet borcu için neden kılınız kıpırdamıyor.

Ey yetkililer artık aklınızı başınıza devşirin, denizlerimiz ölüyor, tarım ölüyor, insanlar intihar ediyor, esnaf kan ağlıyor, insanların alım gücü azaldı, dolar aldı başını gidiyor belki dolarla maaş almıyor insanlar ancak dolar endeksine göre artış sağlayan ürünler alıyor. Gidişata bir dur diyen olmazsa bu günleri en güzel günlerimiz diye yad edeceğiz. Gelin çürüyen ne varsa kesip atalım bu vücûd elbette kendini yenileyip tazeleyecektir.