Kurulduğu 2002 yılında adalet arayanların, fakirin, garibin umudu olan Adalet Ve Kalkınma Partisi gün geçmiyor ki farklı yaş, ve kesimlerden tepki almasın.

Tabii ki de bu partiye kan kaybettiriyor. Şimdi hangi kesimi ne için küstürdü diye tek tek yazmak istemiyorum EYT yani emeklilikte yaşa takılanlardan tutun da çiftçiye kadar.

Neden küstürmediği kesim dedim şöyle; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi gençlerle bir araya geldi. Telekonferans yöntemiyle yapılan buluşmaya farklı illerden katılan öğrenciler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorular sordular.  Canlı yayının yorum kısmına izleyiciler tarafından çok sayıda "Oy yok size", "Sandıkta görüşürüz" mesajları gelince yayın yoruma kapatıldı. Neden oy kullanma çağına gelmiş öğrenciler küstürüldü ve bu yorumu yazdı. Bunun sebebini ilgililerin  sorması gerekirken yorumları kapatmakta çareyi buldu.

***

Bu çözüm değil akdine problemleri derinlemesine arttıran bir davranış. Cumhurbaşkanın çalışma arkadaşları reisi çok fena yanlış bilgilendiriyor. Canlı yayın öncesi ve yayını hazırlayanlar böyle bir tepkinin geleceğini bilmelilerdi. 

Çünkü öğrenciler sunan tarihini erkene almanın bir ekonomik nedenden kaynaklandığını iddia ettiler. Zira Cumhurbaşkanı da YKS sınavının tarihiyle ilgili soruya yanıt verirken "Bu sınavın turizmin ihtiyaçları nedeniyle öne alındığı söylemi spekülasyondur.

***

Biz sınavı öne alarak öğrencilerimizin sınav stresi yaşamasını istemedik" dedi. Buna öğrenciler ikna edilmezken canlı yayın yapılması açıkçası cumhurbaşkanına gol atma anlamına gelir.

Cumhurbaşkanı her defasında halka inin dert dinleyin çözüm üretin demesine rağmen bunu yapan teşkilat sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadar az. Bazı illerin hakkını teslim edelim üyelikten çıkanları arayıp neden üyelikten çıktıkları sorulmuş.

 Eğer kifayetsiz mühterisler böyle devam ederse partiye çok büyük zarar verirler. Toplumda hangi kesim ağzını açarsa AKP’ye bir kırgınlığının olduğunu görüyoruz. Zaten AKP ismini kullanıp dereyi geçenlerin partinin varlığı yokluğu hiç umurlarında bile olmuyor. Partinin ismi ve Cumhurbaşkanının hatırı  olmazsa kendi ilinde selam verilmeyecekler partinin kaymağını yiyorlar. Ancak bu gidişle ayrana bile muhtaç kalacaklarının hesabını yapmıyorlar.

***

Bakın bu yıl üniversite sınavına girecek öğrenci sayısı 2 milyon 433 bin 219 bu öğrencileri neden küstürdünüz. Defalarca bu köşeden partinin mirasyedilerin partiye verdiği zararları yazdım. Partiye yakın yazarlar partiyi kullanan kişileri yazdı ancak hala vatandaşa inilmedi sorunları çözülmedi. Bu son canlı yayında gençlerin “oy moy yok” çıkışı çok iyi okunmalı.

Eğer bu iyi okunmazsa tıpkı başlıkta da yazdığım gibi toplumun her bir kesimini küstürdüğünüzde toparlanması zor olur. Zaten Türk siyasi tarihinde insanlara hakir bakan onları insan yerine koymayan iktidarların çoğunun ismi unutuldu çoğu da tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı. Her iktidarın her saltanatın her ömrün bir sonu vardır.