Günümüzde insanlar öyle bir hal almış ki nasıl anlatsan bilemiyorum. Adeta dini kendine uyarlayan tipler var.

Kur’an daki emir ve yasaklara aldırış etmeden nasıl rahat ediyorsa İslamiyet’i öyle yaşayanlar var.

Ben ilahiyatçı değilim buradan sizlere bu konuda ahkam kesemem. Tek bildiğim aklımla bazı şeyleri kavramak ve Kuran’ı anladığım dilde okumak.

Bakıyoruz isminin önünde profesör yazan siyasetçi genel başkanına yaranmak için ancak peygamber efendimizin ismi geçtiğinde salavat getirilmesi gerekirken, genel başkanımın ismi geçtiğinde salavat getirilmesi gerekir diyerek şirke girebiliyor, utanmazlığa imza atıyor.

Bunu profesör yapıyorsa varın gerisini siz düşünün. Bir bakıyorsunuz muhafazakar İslami kimliği için oy verilen parti yıllarca din ile arasına mesafe koyan partinin yaptığını yapıyor.

Kendinize gelin ey şaşırmış, zafer sarhoşları. İslamiyet Müslümanlık bu değil …

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde zincirlenmiş çarşaf giyen bir kadının görüntüsü gündem olmuştu. Skandal gösteride çarşaf giyen kadının giysilerini atıp beyaz bir elbise ile kendisini izleyenlerin karşısına çıktığı gözüktü.

Müslüman kadınlara hakaret niteliğindeki bu törene birçok kesim tarafından tepki mesajları yağarken Balıkesir Valiliği tarafından da soruşturma açıldığı ifade edildi.

Bu görüntülerin sarsıcı etkisi gündemdeki sıcaklığını korurken benzer bir törenin Akp’li Bigadiç Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte de aynı skandalın yaşandığı ortaya çıktı.

Halkın tepkisi şöyle oldu ki ben buna katılmıyorum ; “ CHP yapar bu ondan beklenir ancak neden AKP de aynısını yapıyor.” Neden katılmıyorum CHP geçmişte din ile ilgili tavrı nedeniyle hata yapmış olabilir ancak şimdi partinin yetkili organları çıkıp CHP eski CHP değil geçmişiyle yüzleşen hatalarından ders çıkaran CHP var diyorlar. Ben de eski CHP zihniyetini kınayanlardanım. Nedeni eğer CHP geçmişte başörtüsünü ve dinin üzerine bu kadar gitmeseydi bugün din başörtü diye iktidar olana bu kadar alan açmazdı.

Açtığı bu alanı istismar eden partinin de bugün halk nazarında gün gittikçe değeri düşüyor. Gel gelelim Edremit ve Bigadiç ilçelerinde yaşananlara bu yaşanan hadise ülke halkı olarak endişeye yol açan bir durumdu. Çünkü bir taraftan ben geçmişimle hesaplaşıyorum deyip muhafazakarlardan oy talebinde bulunan bir parti, öte yandan muhafazakarların yere göğe sığdıramadığı bir parti.

Kimin hangi partinin bu toplumu kutuplaştırıcı hareket etmesi önemli değil önemli olan dini değerleri aşağılayıcı ve bir mozaiği andıran ülkemizin güzel insanlarını ayrıştıran azgın zihniyetin davranışlarıdır. Bu ülke örtülü, örtüsüz dini bütün ve inancında hür insanları huzur içinde yaşadığı her adımı kanla sulanmış bir toprak, vatandır. Hiçbir siyasi parti ve kişinin bu huzuru bozmaya koltuk bekası için halkı kin ve nefrete teşvik etmeye hakkı yok…

Din nasihattan ibârettir.

Siyaset ise, onu nasihatlikten çıkarır; âlet eder.

Mümkün oldukça siyasetle iştigal etmemek, ondan kaçmak en sağlıklı usûldür.

Eğer ilgilenmek kaçınılmaz olursa, “siyaset” dine âlet edilmeli. Zîrâ, din değil siyasete, başka menfaatlere de âlet edilemez. Din siyasete değil, siyaset dine hizmet edecek. O takdirde, siyaseti dinsizliğe âlet edenlere, dinin ulviyeti gösterilmiş olur.