Artık vatandaş muhalefetten yani 6’lı masadan somut adımlar atmasını bekliyor.

Muhalefetin gündemimi maalesef iktidar partisi belirliyor. Üst düzey konularda bu farklı görüşten insanların oluşturduğu masanın elbette bir yol haritası var ancak bunu sokak böyle okumuyor. Ayşe Teyze, Fatma Abla, Hasan Amca kendilerinin anlayacağı ikna olacakları şekilde bazı vaatlerin verilmesini istiyor.

Türkiye’de belki ilk defa bu kadar farklı görüş ve düşünceden liderlerin bir araya geldiği masanın üzerinde de farklı ve çeşitli konuların yer alması gerekir. 6’lı masa diye adlandırılan ve bu partilerin tabanları da birbirlerine benzemeyen dünya görüşleri var. Ancak bu birlikteliğin tek gayesi var ülkenin huzura eriştirilmesi ve tek elden yönetilmesine karşı çıkılması.

Vatandaş parlamenter sisteme geçişin ne olduğunu bilmek istiyor. Bunun anlamı da şu; parlamenter sistem önceden vardı şimdi yok tekrar olması ne demek bunu öğrenmek istiyor. Yani icraatlarına daha sade bir dille anlatılması gerekir. Başkanlık sisteminin getirdikleri şu bizim yapacaklarımız bu. Ekonomi almış başını gidiyor. Millet evine yumurta almazken İngiltere ziyareti şunu unu anlamaz vatandaş karnının tokluğunu düşünüyor. Bunun için ne yapılacak bunu dile getirmesi lazım bu masanın.

Masa ve bileşenleri şunu demeli; mazotu çiftçiye şu fiyattan vereceğiz belki demiş olabilirler ancak bunu nasıl yapacaklarını millet bilmiyor. Çıkın bunu anlaşılır bir dille anlatın.

Memlekette 6 milyon oyla mecliste temsil edilen 3. Büyük partiye ithamlarda bulunursan iktidar sana golü atar. Bu parti meclisteyse korkma git konuş in sokağa halkı dinle milleti ayrıştırma. Masadaki beyler ve hanımefendi siz kendi aranızda çelişkilerle dolu görüntü verirseniz size nasıl oy versin vatandaş. Böyle mi kararsızların oyunu alacaksınız. Gençlere bu vizyonla mı bir şeyler anlatacaksınız. Bırakın kayıkçı kavgasını aklınızı başınıza devşirin. Ekonomiyi en iyi bilen bu masada devlet kültürünü bilen öğrencilerin halinden anlayan bu masada ve hala oylarınız artmıyor. Geçin aynanın karşısına nerede hata yaptığınızı iyice öğrenin.

Çıkın anlatın vatandaşa bu partiyi dışlayamayız nedeni bu ülkenin vatandaşları oy veriyor mecliste seçim yardım parası alıyor halkın buna teveccühü var ondan görüşüyoruz de…

Çık de ki çiftçiye mazotu ucuz vereceğim gübreyi ucuz vereceğim alım desteği yapacağım bunun teminatı da şu deyin…

Çıkın araç muayene ücretleri çok pahalı bunu makul seviyeye çekeceğiz deyin…

Çıkın en basitinden kimlik yenileme ücretlerinden para almayacağız deyin…

Çıkın öğrencilere bir öğün yemeği vereceğiz onun da güvencesi finansı bu deyin..

Çıkın çıkın halka inin dinleyin anlatın güven verin…

Çıkıp millete bu seçim çok önemli diyorsunuz ya bu seçim sizin için de çok önemli bu seçim sizin siyasi hayatınızın devam edip etmemesinde büyük rol oynayacak.

Sözün özü vatandaş sizin masa kavganızı çekecek halde değil masada güven verin sandıkta da vatandaş tereddüt etmeden kararını versin…