Altılı Masa; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi tarafından ilk toplantısı 12 Şubat 2022'de yapılarak kurulmuş siyasi bir oluşumdur.

Bu kısa bilgiden sonra asıl meseleye gelelim. Türkiye ‘te çok önemli bir döneme giriyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında ülkede yaşayacak vatandaşları ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşanacak neden bahsettiğimi biliyorsunuz elbette seçimden bahsediyorum.

Bu seçim gerçekten çok önemli bir seçim olacak. Bu denli önemli bir seçim arifesinde adeta muhaliflerin umudu olan altılı masaya çok önemli görevler düşüyor. Evvela bu masa bileşenleri silkelenip kendilerine gelmeliler. Aralarındaki kısır çekişmelere son vermeli. Dert kimin cumhurbaşkanı adayı olması değil bu enkazın en kısa sürede nasıl kaldırılmasıdır. Vatandaş altılı masadan koltuk sevdalığı değil derdine derman olacak reçete bekliyor. Vatandaşın şu an evinde mutfağında yangın var bu yangının nasıl söndürülmesi gerektiğine çare arıyor. Vatandaşın derdi seçim otobüsü üzerinde kim vardı kim yoktu değil, vatandaşın tek derdi girilen bu girdaptan bir an önce kurtulmak.

Önceki yazılarımda seçimin muhalefet liderleri açısından da çok önem arz ettiğine değinmiştim. Çünkü muhalefet liderleri bu seçimden sonra ya rahat siyaset yapacaklar ya da elleri kolları bağlanacak. Onun için artık vakit daraldı bir ana önce bu masanın tekrar halkın karşısına çıkıp son günlerde çıkan dedikodulara cevap verecek nitelikte bir organizasyona birlikteliğe imza atmalılar. İşte biz buradayız kenetlendik, tek derdimiz daha yaşanılır bir Türkiye, daha adaletli daha müreffeh daha adaletli bir Türkiye demeliler.

Altılı masadan vatandaşın beklentilerine bakınca bir de bu altılı masadakilerin hal ve tavırlarına bakınca insanın kahrolmaması elde değil.

Vatandaş; hak, hukuk adalet, düşünce özgürlüğü, dışlanmamayı insanca yaşamayı, çocuğunun aç yatmamasını, saç kurutma makinasıyla ısınmamayı, evine ayda bir kere bile olsa et götürmeyi, iş yerinde yemeyip cebine koyduğu mandalinayı götürmemeyi rahat rahat alışverişe çıkıp her istediğini alabilmeyi istiyor.

Vatandaşın istekleri çok uçuk değil bunu her iktidar çok rahat yerine getirebilir. Mesela bir memur bir otomobil alma hayali kurabilmeli işte bu hayal ve isteklere kulak vermek gerekir. Buradan şunu rahatlıkla belirtmek isterim belki şartlar gereği gerek basın camiasından gerekse tuzu kuru siyasiler vatandaşın neler çektiğini çok dile getiremiyorlar. Ama acı gerçek vatandaş artık her şeyin farkında. En basit örneğini geçen araba muayenesi için yolumun düştüğü ve darphane gibi para basan otomobil muayene merkezinde şahit olduklarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Orada yıllarca iktidara oy verenlerin serzenişi, verdikleri oyların karşılığının bu olmaması gerektiğini uzun uzadıya anlattılar sitem ettiler. Hatta biri bu kadar yıl başımızda bırakmamalıydık artık eski gibi değiller çok değiştiler bizi tanımıyorlar diyenler de oldu.

Durum tam da buyken neden altılı masa şimdiden koltuk peşine düştü anlamış değilim. Mesele sizin koltuğunuz mu ülkenin geleceği mi. Bunu lütfen oturun masaya yatırın. Vatandaşı küstürmeyin vatandaşın sizden beklentisi çok fazla lütfen bu çağrıya kulak verin. İnin halkın nabzını tutun sizden beklentilerine bir bakın… Siz altılı masa bileşenlerinin hala aday kim olacak diye çizdiğiniz o güven vermeyen tablo vatandaşı karamsarlığa itiyor.

Haydi çıkın ve birbirinize kenetlenin ve deyin ki ne olursa olsun ne derseler desin her birimizin ortak hedefi ülküsü bu ülkenin geleceği deyin. Çıkın bu masa; ülkenin devası, saadeti, demokratik ve iyi bir geleceği için cumhuriyetin temel ilkeleri için elini taşın altına koydu deyin.