Ana muhalefet lideri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşadığı elektrik kesintisi hadisesini hatırlayalım; Kılıçdaroğlu, yılbaşından sonra yapılan fahiş elektrik zamlarına tepki olarak elektrik faturasını ödemeyeceğini duyurmuştu. Şubat ayında yaptığı açıklamada, "Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Geçen süre içerisinde zamlara dikkati çekmek adına faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu’nun, dün elektriği kesildi.

Şimdi dilimin döndüğünce bu elektrik kesintisinin ne anlama geldiğini aktarmaya çalışacağım. Zaten Kılıçdaroğlu kesinti ile ilgili, ”Elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" diyerek aslında her şeyi anlattı tabii ki anlayana. Kılıçdaroğlu nezdinde kesilen elektrik bize şunları hatırlattı.

1- Bu ülkede faturasını ödeyemediği için elektriği kesilenler var.

2-Sesini duyuramayanların sesi oldu.

3-Karanlıkta binlerce kişi yaşıyor ve bunların neler yaşadığını bu kesintiyle öğrendik.

4- Toplumun bir kesimi ülkede elektriklerin asla kesilmediğine inanıyordu bu olayla adeta insanlara böyle bir gerçeğin olduğu hatırlatıldı.

5- Kesintiyi yapanlar düşünmeden bu kesintinin karşı mahalleye ne kadar oy kazandırdığını hesap edemediler.

6- Kesilen elektrik aslında insanlara bir hatırlatmada da bulundu şöyle ki yarın öbür gün siz de çeşitli sebeplerden faturanızı ödeyemezseniz karanlıkta kalırsınız mesajı verdi.

Sözün özüne gelirsek oturulup düşünülmeden elektrik kesintisine gidildi.

Bu hareket Kılıçdaroğlu için iyi bir reklam oldu 81 ilde miting yapıp elektrik konusunu zamları anlatsaydı bu kadar etkili olmazdı.

Kılıçdaroğlu’nun bu yaşadığı kendisini daha da popüler etti. Bir kesim ihtiyaç sahibinin mesafeli durduğu elitlerin partisi diye düşündüğü partinin gerçekten ismindeki halk kelimesine layık olduğunu gördü.

Tabii ki dış basında ülkemiz açısından iyi bir şey olduğunu söylemek mümkün değil.

Her zaman şunu söylüyorum Sayın Cumhurbaşkanı etrafındakileri ivedilikle gözden geçirmeli çünkü etrafındakiler koltuktan olmamak için her şeyi beyefendiye tozpembe gösterme, hakikati anlatmama çabasındalar.

Şimdiden bu elektrik kesintisi için sözler, sloganlar yazılar belki de kitaplar yazılmaya başlandı. Aydınlık yarınlar için bir süre karanlığa katlanmak gerek….vs…vs…

Kılıçdaroğlu’nun yaptıkları eylemlerin hepsi kuruluşunda 3 Y ile mücadeleyi vadeden partinin adeta bu vaatlerine gönderme biçiminde…

Kılıçdaroğlu 3 Y’yi şöyle açıkladı millete: Y-olsuzluk: adalar belgeleriyle

Y-oksulluk: Elektrik kesintisi ile

Y-asaklar: Kurumlara alınmaması ile… bu eylemleri parayla bile reklamı yapılamayacak derecede ses getirdi.