Son dönemde yetkililerin sert tepki gösterdiği, sürekli zam yaptıkları için terör örgütü ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiği konusunda çağrıda bulunulan zincir marketlerin bazıları mühürlendi.

Elbette bu konunun araştırılması gerekir. Fiyat pahalılığı karşısında ezilen vatandaşların ensesi kalınlara yem edilmemesi gerekir. Bir komisyon kurulur artışın sebebi araştırılır en ince ayrıntısına kadar incelenip suçlu kimse ortaya çıkartılmalı. Benim görüştüğüm çoğu üretici zam yapma taraftarı olmadıklarını defaatle belirttiler. Ancak artan maliyetler ve akaryakıt fiyatları nedeniyle zam yaptıklarını beyan ettiler. Çoğu bu zorlu günlere ellerinden geleni yapmak için çaba göstermeye özen gösterdiğini ve mümkün mertebe zam yapmama taraftarı olduklarını söylediler.

Bu işin çözümü benim kanaatimce üretimden geçer. Hani yatlara bedavadan biraz pahalı verdiğimiz yakıtı çiftçilere de verebilirsek üretimi artırabiliriz. Soğan ve patatesi asgari ücretlinin ulaşabileceği makul seviyeye getirebiliriz. Çiftçi mazot ve gübre pahalı diye ekip biçmeye korkuyor. Tanıdığım ufak çaplı bir sürü yumurta üreticisi yemin pahalı oluşundan tavuklarını elden çıkardı bazıları kesime götürdü. Acaba fiyatların pahalı oluşu bu sebeplerden ötürü değil mi?

Maliyetleri ucuzlatsak çiftçiye daha fazla destekler sağlasak üretimi arttırabilir ürünleri ucuza sattırabiliriz. Bakın geçtiğimiz yıllarda Güney Doğu Anadolu Bölgesinde sulama kuyuları elektrik borcu nedeniyle çalıştırılmadı. Böyle yaparak mı üretimi arttıracağız. Üretimi arttırmanın yolu üreticiyi desteklemekten geçer. Çiftçinin traktörüne haciz yollamayın onları destekleyin üreticiyi bakın nasıl vatandaş ucuza ürün alabiliyor. Bir kere devletin bir politikası olmalı bazı yıllar domates bol alıcısı yok diye üretici kamyon kamyon protesto için bu ürünü tarlaya döküyor. Bir yıl bakıyorsunuz patates bir yıl bakıyorsunuz soğan… üretim çok talep olmadığından çöpe gidiyor. Devlet bu temel ürünlerde fındık ve çayda olduğu gibi fiyat politikasına gidecek çiftçiyi ezdirmeyecek vatandaşını da kollayacak.

Gelelim benim şikayetime…

Marketlerin fiyatları şişirdiğinden şikayetçi olanlar lütfen benim de şikayetime de kulak verin. Ben de elektrik ve doğalgaza durmadan zam yapanlara bir yaptırım uygulayın. Kış geldi çattı doğalgaz açmaya korkar olduk. 3 kişilik bir aileye Bin TL altında fatura gelmiyor. Elektrikle ısınalım desek yine altından kalkamıyoruz. Lütfen bu firmalara bir yetkili gönderin neden bu zamları yapıyorlar.

Siz de belli ki bu fiyat artışlarından şikayetçisiniz bakın tam halimizden anlayacağınız vakti yakalamışken bir araştırıverin inanın artık fatura ödeyemiyoruz. Telefon ve internet için de bir şikayetim var diyeceğim ama sanki o zaruri bir ihtiyaç değil dediğinizi duyar gibi oldum. O zaman onlardaki bu fiyat pahalılığından bahsetmeyeyim. Tek arzumuz vatandaşlar olarak elektrik ve doğalgaza zam yapanlar hakkında bir yaptırım yapmanız.

Biliyorsunuz bu firmalar özel şirketler bunlara gücümüz yetmez. Siz devlet büyüklerimizden bu doğalgaz ve elektrik faturalarını yükseltenler hakkında bir yaptırım uygulamanız.